luni, aprilie 15, 2024
ACTUALITATEPolonia | Majoritatea absolută a polonezilor sunt împotriva trecerii țării la moneda...

Polonia | Majoritatea absolută a polonezilor sunt împotriva trecerii țării la moneda euro

Majoritatea polonezilor sunt împotriva trecerii țării lor la moneda Euro, conform unui studiu realizat de IBRiS Research, la comanda Zet Radio, informează Agenția Bulgară de Știri (BTA), citată de Novinite.

Astfel, conform cercetării, 49% dintre polonezi sunt împotriva renunțării la moneda națională, iar 15,2% dintre ei sunt „oarecum” împotrivă. Cu alte cuvinte, 64,2% dintre polonezi se opun, mai mult sau mai puțin, adoptării monedei Euro.

De cealaltă parte, 14,7% dintre respondenți s-au poziționat ferm de partea adoptării monedei Euro, în timp ce 9,8% „tind” să fie de acord cu această afirmație. În total, este vorba despre 24,5% dintre polonezi, care susțin renunțarea la moneda națională.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

11,3% dintre ei au declarat că „nu știu/nu răspund” la această întrebare. Cei mai mulți susținători ai monedei Euro s-au găsit în orașele mari, dar nici acolo nu sunt în majoritate: în localitățile cu peste 250.000 de locuitori, procentul care susțin moneda euro este de 42%, în timp ce 48% sunt împotrivă.

În orașele mici și la țară, procentul pentru euro nu depășește 25%,. Cei mai mai mari susținători ai renunțării la moneda națională a Poloniei sunt, nesurprinzători, reprezentanții marilor companii care activează în această țară: 54% dintre aceștia cred că ar trebui adoptată moneda euro.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE