ACTUALITATEÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei, bate șaua să priceapă iapa: Prea mult ni...

ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei, bate șaua să priceapă iapa: Prea mult ni se tot amintește de valuri care vin asupra noastră

ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a părut să critice voalat „predicțiile apocaliptice” care apar din ce în ce mai des în mass-media, avertizând despre un nou val de infectări.

El i-a sfătuit pe oamenii prezenți la hramul Seminarului Teologic de la Mănăstirea Neamţ să aibă nădejde și credință în ajutorul divin.

„Aproape prea mult ni se tot amintește de valuri și valuri de multe feluri, care vin asupra noastră. Și este adevărat – că de la păcatul lui Adam și până astăzi, valuri de ispite și încercări au venit asupra noastră și asupra lumii. Când vorbim de val, vedem un torent de apă care risipește totul în calea sa”, a precizat Mitropolitul, adăugând că „înaintea valului se ridică o stâncă, un stejar sau o mână întinsă care te ajută, valul trece și tu rămâi nevătămat”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Ce este această stâncă, ce este acest stejar, această mână întinsă? Sunt sfinții lui Dumnezeu, pe care suntem chemați să-i urmăm în viața noastră”, a explicat ÎPS Teofan cu ocazia praznicului Sf. Ioan Iacob de la Neamț.

Ierarhul a explicat cum pot beneficia creștinii de ajutorul sfinților, „coloana de rezistență, de care atingându-ne, rămânem nevătămați în fața ispitelor”.

„Prin patru lucruri: citind viețile lor, pentru ca Slava Împărăției Cerurilor să pătrundă și în viața noastră. Apoi, cinstindu-le Sfintele icoane și, văzând chipul lor cel plin de Duhul, să încercăm să râvnim puțin către asemănarea cu ei. În al treilea rând, închinându-ne Sfintelor Moaște pline de Duhul Sfânt, să tindem să îl dobandim și noi, iar în al patrulea rând, mergând în locurile în care au vietuit ei, așa cum astăzi ați venit dumneavoastră”, a menționat el, informează Basilica.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...