joi, februarie 29, 2024
ACTUALITATEVIDEO | Părintele Vetcislav Cazacu, fondatorul și prorectorul Academiei Teologice din Chișinău,...

VIDEO | Părintele Vetcislav Cazacu, fondatorul și prorectorul Academiei Teologice din Chișinău, a părăsit Biserica subordonată Patriarhiei Moscovei împreună cu toți enoriașii săi din orașul Strășeni și se alătură Mitropoliei Basarabiei

Vetcislav Cazacu, fondatorul și rectorul Academiei Teologice din Chișinău, s-a alăturat Mitropoliei Basarabiei, conform TV8.

„Am trecut la Mitropolia Basarabiei cu tot cu enoriașii mei și parohia din Strășeni“, a declarat acesta.

Până în prezent, Vetcislav Cazacu a făcut parte din Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove, subordonată Patriarhiei Moscovei. În plus, nu este primul astfel de caz. În ultimii doi ani, numeroși preoți s-au alăturat Bisericii Ortodoxe Române, după ce Federația Rusă a invadat Ucraina.

Vetcislav Cazacu a fost unul dintre cei mai importanți teologi ai bisericii subordonată Patriarhiei Moscovei. El a fondat atât Seminarul Liceal Ortodox, cât și Academia Teologică. Chiar dacă rectorul instituției este mitropolitul Vladimir, aceasta era condusă de Vetcislav Cazacu. Părintele Cazacu este etnic român originar din nordul Bucovinei.

Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldova a catalogat schimbarea drept un zvon, însă Mitropolia Basarabiei a confirmat că l-a acceptat pe părintele Vetcislav Cazacu în sânul său.

Reamintim că, în septembrie 2023, Mitropolitul Vladimir i-a trimis Patriarhului Kiril din Federația Rusă o scrisoare în care îi expunea situația la zi din Republica Moldova. El i-a spus acestuia că „Lume Rusă” este străină aspirațiilor și valorilor poporului de peste Prut, iar Republica Moldova se va uni cu România într-un timp relativ scurt.

În plus, între cei doi au existat și tensiuni, iar la Chișinău a avut loc un eveniment în premieră pentru Biserica subordonată Moscovei. Mitropolitul Vladimir a hirotonit pentru prima dată în istorie un episcop refuzat de Rusia în primă fază.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

  1. Puneti “acordul” in romaneste,…. nu e sesizabil usor/
    … ca dupa ce afiseaza “error”, daca te intorci nu mai apare nimic din ce-ai scris…
    Asa ca tragi o injuratura si nu mai spui nimic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE