ACTUALITATEÎPS Teodosie: Eu nu îndrăznesc să îndemn pe nimeni la vaccinare /...

ÎPS Teodosie: Eu nu îndrăznesc să îndemn pe nimeni la vaccinare / Unii o spun dintr-o comandă ca să facem vaccin/ Deocamdată, ceea ce nu sunt convins, nu pot recomanda altora

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a declarat în cadrul unei emisiuni la Radio Dobrogea că nu poate recomanda vaccinul anti covid, pentru că nu este convins de eficacitatea acestuia.

„Eu nu îndrăznesc să îndemn pe nimeni la vaccinare.

Din ce știu nu a fost experimentat pe animale, ci direct pe oameni. A produs deja accidente. Cum să îndemn pe cineva să facă ceva necunoscut, când noi suntem responsabili cu Adevărul? Nici nu este căderea noastră să îndemnăm la vaccin….Deocamdată, ceea ce nu sunt convins, nu pot recomanda altora. Mă voi documenta, prin specialiști adevărați, creștini, că unii spun dintr-o comandă ca să facem…fără discernământ. Au o datorie și o spun așa, ca o vorbă preluată.

Ierarhul scrie că unii insistă să promoveze vaccinarea în schimbul unor avantaje sau pentru a se afișa ca „înțelepți și învățați”. ÎPS Teodosie a mai zis că insistența statului de a co-opta Biserica în campania de vaccinare este „politică”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media

„Noi n-avem dreptul să atentăm la sănătatea oamenilor, n-avem dreptul să vorbim ceea ce nu știm, pentru avantaje, pentru a ne afișa noi ca înțelepți și învățați, să fim foarte serioși, rezervați, când nu cunoaștem ceva.

Este o insistență politică, e prima dată când politicul se ocupă de sănătatea oamenilor„, a spus ÎPS Teodosie.

Anterior, o parte a presei, inclusiv G4Media sau Ziare.com, a titrat că Arhiepiscopul Tomisului „și-ar fi schimbat părerea despre vaccin”, în sensul în care acum l-ar recomanda.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...