ACTUALITATEÎPS Teodosie: Eu nu îndrăznesc să îndemn pe nimeni la vaccinare /...

ÎPS Teodosie: Eu nu îndrăznesc să îndemn pe nimeni la vaccinare / Unii o spun dintr-o comandă ca să facem vaccin/ Deocamdată, ceea ce nu sunt convins, nu pot recomanda altora

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a declarat în cadrul unei emisiuni la Radio Dobrogea că nu poate recomanda vaccinul anti covid, pentru că nu este convins de eficacitatea acestuia.

„Eu nu îndrăznesc să îndemn pe nimeni la vaccinare.

Din ce știu nu a fost experimentat pe animale, ci direct pe oameni. A produs deja accidente. Cum să îndemn pe cineva să facă ceva necunoscut, când noi suntem responsabili cu Adevărul? Nici nu este căderea noastră să îndemnăm la vaccin….Deocamdată, ceea ce nu sunt convins, nu pot recomanda altora. Mă voi documenta, prin specialiști adevărați, creștini, că unii spun dintr-o comandă ca să facem…fără discernământ. Au o datorie și o spun așa, ca o vorbă preluată.

Ierarhul scrie că unii insistă să promoveze vaccinarea în schimbul unor avantaje sau pentru a se afișa ca „înțelepți și învățați”. ÎPS Teodosie a mai zis că insistența statului de a co-opta Biserica în campania de vaccinare este „politică”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media

„Noi n-avem dreptul să atentăm la sănătatea oamenilor, n-avem dreptul să vorbim ceea ce nu știm, pentru avantaje, pentru a ne afișa noi ca înțelepți și învățați, să fim foarte serioși, rezervați, când nu cunoaștem ceva.

Este o insistență politică, e prima dată când politicul se ocupă de sănătatea oamenilor„, a spus ÎPS Teodosie.

Anterior, o parte a presei, inclusiv G4Media sau Ziare.com, a titrat că Arhiepiscopul Tomisului „și-ar fi schimbat părerea despre vaccin”, în sensul în care acum l-ar recomanda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 16.620 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Alătură-te R3media și pe Telegram

Pentru că știm cât de important este să primești cât mai ușor știrile și informațiile de care ai nevoie, te invităm să accesezi canalul...

Articole relaționate

Cele mai citite