vineri, februarie 23, 2024
ACTUALITATEÎPS Teodosie: Eu nu îndrăznesc să îndemn pe nimeni la vaccinare /...

ÎPS Teodosie: Eu nu îndrăznesc să îndemn pe nimeni la vaccinare / Unii o spun dintr-o comandă ca să facem vaccin/ Deocamdată, ceea ce nu sunt convins, nu pot recomanda altora

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a declarat în cadrul unei emisiuni la Radio Dobrogea că nu poate recomanda vaccinul anti covid, pentru că nu este convins de eficacitatea acestuia.

„Eu nu îndrăznesc să îndemn pe nimeni la vaccinare.

Din ce știu nu a fost experimentat pe animale, ci direct pe oameni. A produs deja accidente. Cum să îndemn pe cineva să facă ceva necunoscut, când noi suntem responsabili cu Adevărul? Nici nu este căderea noastră să îndemnăm la vaccin….Deocamdată, ceea ce nu sunt convins, nu pot recomanda altora. Mă voi documenta, prin specialiști adevărați, creștini, că unii spun dintr-o comandă ca să facem…fără discernământ. Au o datorie și o spun așa, ca o vorbă preluată.

Ierarhul scrie că unii insistă să promoveze vaccinarea în schimbul unor avantaje sau pentru a se afișa ca „înțelepți și învățați”. ÎPS Teodosie a mai zis că insistența statului de a co-opta Biserica în campania de vaccinare este „politică”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media

„Noi n-avem dreptul să atentăm la sănătatea oamenilor, n-avem dreptul să vorbim ceea ce nu știm, pentru avantaje, pentru a ne afișa noi ca înțelepți și învățați, să fim foarte serioși, rezervați, când nu cunoaștem ceva.

Este o insistență politică, e prima dată când politicul se ocupă de sănătatea oamenilor„, a spus ÎPS Teodosie.

Anterior, o parte a presei, inclusiv G4Media sau Ziare.com, a titrat că Arhiepiscopul Tomisului „și-ar fi schimbat părerea despre vaccin”, în sensul în care acum l-ar recomanda.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE