luni, septembrie 25, 2023
ACTUALITATEVIDEO | Proteste de amploare în Austria. 45 de manifestații în mai...

VIDEO | Proteste de amploare în Austria. 45 de manifestații în mai multe orașe din cauza prețurilor: Vrem să mâncăm, să ne încălzim, să trăim!

ÖGB, federația sindicală austriacă, a convocat sâmbătă, 17 septembrie, 45 de marșuri demonstrative în toată Austria, conform Știripesurse.

„Nu vrem milioane, vrem să mâncăm, să ne încălzim, să trăim“, scria pe un banner ținut de doi reprezentanți ai Asociației Pensionarilor din Austria în Schweizer Garten din Viena. Împreună cu alte mii de oameni au urmat apelul Federației sindicale austriece (ÖGB) de a ieși în stradă sâmbătă după-amiază din cauza inflației, transmite publicația austriacă Kurier.

Cu o oarecare întârziere, primele discursuri au început în jurul orei 14.30. Cu puțin timp înainte de ora 15.00, marșul a început să se deplaseze spre Karlsplatz, unde, la ora 16.00, era programat un miting final la care au participat președintele AK, Renate Anderl, președintele younion Cristian Meidlinger și președintele ÖGB, Wolfgang Katzian.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Un total de 45 de astfel de demonstrații au fost înregistrate sâmbătă în toată Austria, dintre care 31 numai în Viena.

Van der Bellen susține cauza

Înainte de începerea marilor demonstrații programate pentru sâmbătă după-amiază, ÖGB a primit sprijin și din partea celor mai înalte autorități politice. Președintele federal Alexander Van der Bellen a anunțat pe Twitter că susține preocupările manifestațiilor.

Inflația galopantă și consecințele acesteia pun o „presiune masivă“ asupra multor lucrători, a subliniat președintele federal:

„Așa cum noi, ca și comunitate, intervenim pentru a reglementa prețurile la energie, trebuie să creăm și protecție socială împotriva inflației“. Cu toate acestea, Van der Bellen nu a ieșit el însuși în stradă.

Asociația pensionarilor, de exemplu, a promis din nou că va participa activ, la fel ca și diverși deputați SPÖ. Zeci de mii de participanți au participat, totuși, la marșurile de protest din toate cele nouă provincii federale, inclusiv liderul SPÖ, Pamela Rendi-Wagner.

Criticile președintelui Consiliului Național

Vineri, președintele Consiliului Național, Wolfgang Sobotka (ÖVP), a fost foarte critic la adresa faptului că ÖGB a anunțat manifestații în toată Austria din cauza inflației:

„În calitate de președinte al Consiliului Național, sunt foarte îngrijorat de acest lucru. Oamenii demonstrează chiar dacă negocierile salariale nici măcar nu au început încă. Care este scopul aici?“

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate