O universitate publică din Ohio va plăti daune și onorarii de 400.000 de dolari, după ce a pedepsit un profesor pentru că a refuzat cererea unui student de a fi numit femeie.
Nick Meriwether, profesor de filozofie la Shawnee State University, a răspuns la întrebarea unui student de sex masculin în timpul unui curs de filozofie politică, în ianuarie 2018, spunând „Da, domnule”.
Când cursul s-a încheiat, studentul i-a spus profesorului că el este transgender și i-a cerut să fie interpelat ca femeie în viitor, împreună cu „apelative și pronume feminine”, conform Alianței pentru Apărarea Libertății, care l-a reprezentat pe profesor în instanță. Meriwether a susținut că, făcând acest lucru, și-ar fi încălcat convingerile de creștin.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
Meriwether nu a fost de acord cu cererea studentului, iar documentele instanței arată că studentul s-a enervat și i-a spus profesorului că va fi concediat.
Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.
Studentul a depus o plângere la universitate, declanșând o anchetă care în cele din urmă a stabilit că Meriwether „a creat efectiv un mediu ostil” pentru student pentru că nu ar fi folosit pronumele preferate de acesta. Meriwether s-a oferit să-l strige pe student pe nume, dar studentul nu a acceptat.
Universitatea de Stat din Shawnee a emis un avertisment scris în dosarul lui Meriwether, în care se spunea că vor fi luate „măsuri corective suplimentare” dacă va avea loc un incident similar.
Profesorul a dat în judecată Universitatea de Stat Shawnee, susținând că aceasta i-a încălcat „dreptul la exercitarea liberă a religiei conform Primului Amendament”.
În martie 2021, Curtea de Apel a Statelor Unite a decis în favoarea lui Meriwether, anulând respingerea prealabilă a procesului de către o instanță districtuală și permițând profesorului să-și continue procesul împotriva universității.
Alliance Defending Freedom a anunțat joi că a ajuns la un acord de 400.000 de dolari cu Universitatea de Stat Shawnee, care va acoperi daunele și onorariile avocaților.
De asemenea, Universitatea de Stat Shawnee va anula avertismentul scris pentru Meriwether din iunie 2018.
Tyson Langhofer, consiliul principal al Alianței pentru Apărarea Libertății, a declarat că Meriwether „și-a apărat libertatea de a vorbi”.
„Dr. Meriwether și-a apărat pe bună dreptate libertatea de a vorbi și de a păstra tăcerea și de a nu se conforma cerinței universității de uniformitate a gândirii. Lăudăm universitatea pentru că, în cele din urmă, a fost de acord să facă ceea ce trebuie, în conformitate cu rațiunea ei de existență ca piață a idei”, a spus Langhofer, conform Fox5Atlanta.com.
Hristos A Inviat!
Poate nu ati observat, dar pe pagina principala R3Media apare un “advertising” probabil google, cu doi homosexuali care se pupa.
Inteleg ca se castiga bani din advertising, insa poate totusi niste conditii privind continutul reclamelor ar fi de dorit. Speram sa se poata face ceva in privinta asta.
Doamne ajuta!
Pardon, pe pagina de articol, nu pe pagina principala.
Am raportat situația către Google, așteptăm rezolvarea. Situația s-ar rezolva cel mai simplu prin eliminarea reclamelor de la ei. Dar cum (aproape) nimeni nu donează, nu avem altă soluție decât să apelăm la publicitate.
Hristos A Inviat!
Se pare ca s-a rezolvat. Au schimbat reclama. Multumesc.
Eu sunt absolut de acord, este foarte importanta reclama si sponsorii. Donatiile sunt si ele o cale folosita de multe publicatii independente din lume, insa nu ar trebui sa fie singura sursa de venit.
Daca ar fi sa luam exemplul celor de la InfoWars, putem observa ca ei nu se rezuma doar la donatii. Au produse care sunt vandute in mod direct. Au campanii de vanzare cu tricouri personalizate, cu vitamine, cu produse naturiste etc. Au sponsori tot firme cu patroni conservatori care se sustin reciproc. Cam cum ati facut dvs. cu cartile Contra Mundum. Eu am cumparat aproape toate cartile scoase de editura lor. Poate extindeti acest model la mai multe tipuri de produse.
Desigur acolo au experienta capitalista de multa vreme si politicile de marketing se fac foarte bine tintite pe piata la care se adreseaza publicatia.
Poate o sectiune “Magazin” nu ar strica nici aici. Ganditi-va ce produse ati putea promova si ati putea avea un contract si comisioane pentru accesarea si vanzarea de pe site.
Ganditi-va ca pentru donatii, trebuie sa ai cont paypal, sau sa platesti cu cardul pe net. Daca ati avea produse de vanzare, omul ar comanda si ar plati ramburs, la livrare, fara conturi si carduri pe net.
Cine nu mai are card în România de azi? Hai să fim serioși. Nu asta e problema. Prin donații, oamenii „plătesc” informația pe care o citesc, pentru că donația o face posibilă. Dacă ei nu vor să plătească pentru asta, nu vor plăti nici pentru căni, tricouri sau altceva.
E teorie ce spuneți. Pentru paypal îți trebuie un cont bancar, pe care îl au 99% dintre cititorii noștri. Demografic, suntem citiți de adulți tineri din marile orașe și din diaspora. Nu au carduri ? 🙂
Problema e că oamenii vor informație, dar moka, să nu facă nimic. Preferă să se uite la pro tv și să-l înjure în gând, decât să facă un pas mic, dar constant, ca să aibă un „pro tv” cum își doresc. Credeți că e o întâmplare că nu există niciun site în România care să se întrețină din donații?
Eu unul nu am avut nicodata Paypal. Si nici nu imi voi face daca nu imi este realmente necesar. Si sincer va spun, chiar daca am cont in banca, evit pe cat posibil sa fac cumparaturi pe net. Da, stiu, sunt unul dintre acei retrograzi care nu au incredere in tehnologia moderna. Insa nu doar ca nu am incredere, dar o evit pe cat posibil. De pe OLX nu mai cumpar decat daca arata numarul vanzatorului. Nu cumpar nimic daca este conditionat de crearea unui cont la ei. Nu vreau. Prefer sa caut pe Publi24.
Considerati ca audienta conservatoare, crestin ortodoxa, nu este avizata cu privire la plusurile si minusurile tehnologiei moderne? Insa nici macar nu este asta problema. Probmela este sa oferiti o varietate de modalitati prin care oamenii pot contribui. Unii vor dona, insa altii vor vrea sa cumpere ceva, sa aiba ceva in schimbul contributiei financiare, in afara de stirile pe care le citesc oricum.
Bineinteles ca este teorie ce spun. Este chiar si mai putin de atat. Este doar parerea mea, formata in timp, observand si incercand sa inteleg niste mecanisme care actioneaza in lumea “capitalista”. Daca americanii stiu sa faca ceva, aia este sa isi promoveze ofertele si sa isi faca reclama si sa vanda orice.
Stiu ca publicatiile conservatoare se plang de lipsa finantarii si intr-adevar nu pot concura de la egal la egal cu presa sistemului finantata si cumparata cu totul de sistem. Insa daca donatiile nu merg suficient de bine, in loc sa punem toata vina pe cititorii care nu vor sa doneze si prefera totul pe gratis, nu ar fi mai bine sa cautam solutii care sa determine un cititor sa plateasca o anumita suma pe un produs?
Bineintes ca stitile sunt un produs in sine, dar este deja disponibil gratis. Omul le citeste si fara sa plateasca. Deci daca tineti mortis ca banii sa vina pentru stiri, ori faceti abonamente lunare si doar abonatii pot citi publicatia, ori nu stiu cum altfel puteti convinge lumea sa plateasca in mod regulat.
Insa puteti printa un poster mare cu “Sprijin pentru R3Media, anul 2022” cu lunile anului pe el. Apoi printati un sticker pentru fiecare luna si vindeti stickerul cu 10 lei sau 20 lei. Omul il cumpara si il lipeste pe locul lunii pentru care a platit. La sfarsit de an, organizati un concurs, o tragere la sorti si cei care au platit tot anul, vor primi premiu un DVD cu articolele din an, in format pdf. Zic si eu, poate nu este o idee potrivita, dar se poate gasi ceva care sa mearga. Omul cand da un ban, sa nu fie neaparat “donatie”, sa cumpere efectiv ceva fizic, in afara de stirea pe care a bagat-o in cap. Daca va limitati la incercarea de a “educa” moral cititorii si a-i convinge sa plateasca pentru servicii la care au acces pe gratis, nu cred ca veti avea succesul pe care il doriti.
Lucrurile acestea au fost studiate de psihologi, experti in strategii de marketing etc. Nu sunt lucruri inovate de mine. Daca ati studia putin aceasta problema ati realiza ca cei care vand toate prostiile pe dincolo, inclusiv pietre, o fac pentru ca au gasit o metoda prin care sa convinga omul sa vrea sa faca parte din lista de cumparatori. Bineinteles ca trebuie subliniat: cumparand acel produs, pe langa produsul in sine, ajutati aceasta publicatie. Multi vor cumpara doar ca sa ajute, chiar daca nu au nevoie de un tricou sau mai stiu eu ce. Sunt convins de asta.
Eu va apreciez mult articolele si chiar m-as bucura sa aveti fonduri suficienta sa va dezvoltati, sa investiti poate intr-o televiziune conservatoare sau ceva cu impact si mai mare. Insa depinde de dumneavoastra cum abordati aceasta problema. Ma indoiesc insa ca veti rezolva mare lucru, apeland doar la donatii si sperand ca veti face din acestea un venit regulat. Inca o data, este doar parerea mea. Nu va suparati ca va spun. Eu chiar m-as bucura sa rezolvati problema financiara.
Ar fi multe de discutat pe tema asta. Daca doriti, ma puteti contacta pe adresa de email si putem discuta mai mult pe aceasta tema.
Vă mulțumesc pentru sfaturi, dar ca om care licență – pe bune! – în politici de marketing, înțeleg foarte bine cum merg lucrurile.
E o contradicție majoră în ceea ce spuneți: oamenii nu vor să doneze ca să nu facă plăți online, deși au card, dar vor cumpăra online. Cum vor face asta fără să uzeze cardul? Vor veni personal la mine să plătească? 🙂
Ca să organizezi tot ce ziceți dvs e nevoie de oameni. Care trebuie să fie plătiți ca să lucreze. E foarte simplu. Cum îi plătim?
Uitați exemplu: stirile video sunt suspendate din lipsa de bani. Am cerut pentru ACEST PRODUS o sumă derizorie, pe lună. Nu vreți să știți cât s-a strâns, deși respectivul produs avea un mare succes când era disponibil.
Ceea ce încerc să spun este că la noi problema este culturală: noi nu avem această cultură a susținerii celor care ne plac. Preferăm să luăm ceva mai prost, dar să fie moka. Asta e realitatea, demonstrabilă, studiată, din România. Conservatorii români dau bani doar la biserică. E foarte bine, dar apoi se plâng că nu există o televiziune care să apere biserica 🙂
Nu cred ca este nici o contradictie in ce spun. Exista persoane care folosesc banii cash pentru cumparaturile curente chiar si in America. Nu pentru ca nu ar avea card, sau pentru ca nu ar sti cum, ci din principiu. Din ideea de a nu ajuta sistemul bancar sa renunte definitiv la banii cash, lucru care desigur se va intampla, mai devreme sau mai tarziu. Insa mai bine mai tarziu, decat mai devreme. In Romania se pot face cumparaturi pe internet fara card. Cu plata ramburs, metoda care este folosita de majoritatea celor care efectueaza cumparaturi pe net.
Eu vorbeam de diversificarea metodelor de plata, pentru a reusi sa includeti in lista de contribuabili si pe cei care prefera sa nu foloseasca cardul sau paypal. Cati or fi. Nu stiu. Pot fi 100 pot fi 1000. Poate considerati ca este un segment de piata nesemnificativ, si ca nu merita efortul. Ma rog, cum credeti dumneavoastra. Eu cred ca tocmai, in publicul conservator sunt mai multi oameni care inteleg timpurile actuale si care vor sa se rupa de sistem, pe cat posibil. Sa se mute la tara, sa traiasca mai aproape de natura, sa renunte la confortul dintre betoanele orasului si la cumparaturile la mall si sa traiasca cat mai aproape de natura. Nu veti intalni multi din acestia in grupul progresist care adora tehnologia mai ceva ca pe tembelizorul la care sunt conectati. Dar poate gresesc. Sunteti licentiat in Marketing, cunoasteti aceste lucruri. Stiti sa studiati si sa cunoasteti piata tinta careia va adresati mai bine ca mine.
In ce priveste problema culturala, aveti dreptate. Insa aceasta problema este mult mai complexa decat pare la prima vedere. Aceasta nu se manifesta doar la noi, ci si in state precum America sau Marea Britanie. Are multiple cauze si nu tine doar de cultura ci are un aspect psihologic foarte important. Da, oamenii fac donatii la Biserica. Insa oamenii doneaza cat pot, cand pot si nu in mod regulat, luna de luna. Iar in occident, oamenii NU mai doneaza la biserica, si de aceea sunt mai multi care doneaza la tot felul de alte cauze caritabile, care sunt incurajate chiar de sistem.
Stiti ca atunci cand fondurile nu au fost suficiente, ereticul papa a instituit “indulgentele” pentru a le oferi oamenilor ceva fizic, palpabil, in schimbul unei sume de bani. O bucata de hartie. Vedeti dumneavoastra, natura omului este de felul acesta. Nu doar la noi in tara, peste tot in lume. Omul este mai bucuros sa aiba o hartie, o diploma, ceva fizic, material, orice care sa ii aminteasca de contributia pe care a facut-o.
In America au inteles acest lucru. Adevarat, acolo nu au avut comunism care sa le distruga mentalitatile. In schimbul oricarei donatii caritabile, i se ofera donatorului cel putin un sticker pe care sa il lipeasca pe masina. Au priceput ca pentru a avea succes, trebuie sa lucreze pentru clienti. Ori scopul este atragerea clientilor, nu alungarea lor. La noi comunismul a distrus enorm de mult. A distrus mentalitatea fireasca a oamenilor si este foarte complicat sa o schimbati dumneavoastra. Mai degraba va aliniati dumneavoastra pietei tinte, cu oferte diversificate, cu concursuri, cu premii, cu orice poate capta atentia si interesul clientilor, decat sa schimbati mentalitatea acestei piete. Parerea mea.
In ce priveste oamenii necesari pentru astfel de promotii, cred ca se pot gasi idei care sa nu necesite foarte multe resurse si efort in plus. Se pot gasi si voluntari care sa ajute intr-un fel sau altul. Cred ca tine mai mult de vointa decat de resurse. Nu puteti spune dinainte ca nu o sa mearga, atata timp cat nu v-ati straduit sa incercati. Dovada ca s-ar putea sa mearga consta in exemplul celor care fac deja acest lucru si merge. Exemplul InfoWars nu este singular.
Iar daca nu o sa mearga, cel putin ati incercat. Vedeti cauzele pentru care nu a mers si incercati sa rezolvati problema. Atitudinea trebuie sa fie pozitiva. Daca plecati la lupta cu ideea ca nu veti invinge, ce pot sa spun? Este o problema care trebuie rezolvata. Cautati solutii. Pentru ca a va plange de “cultura oamenilor” care nu fac donatii, nu este o solutie.
Consider ca R3Media a depasit ca importanta si continut ActiveNews. Ar fi pacat sa nu se ridice la adevaratul potential. Eu va doresc mult succes in continuare. Doamne ajuta!