luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATEIpoteză interesantă a lui Cornel Nistorescu: Dacă Eduard Hellvig, șeful SRI, este...

Ipoteză interesantă a lui Cornel Nistorescu: Dacă Eduard Hellvig, șeful SRI, este pregătit de Cotroceni pentru a fi succesorul lui Klaus Iohannis?

Eduard Hellvig, directorul SRI, ar putea fi pregătit pentru a-i succede lui Klaus Iohannis la Cotroceni, este ipoteza lansată de jurnalistul Cornel Nistorescu în cel mai recent editorial din Cotidianul.

Acesta scrie că aceasta este singura explicație pentru lansarea zvonului conform căruia Regele Carol al III-lea al Marii Britanii ar fi cerut, explicit, să-l vadă pe directorul SRI.

Reamintim că regele britanic s-a aflat, pentru câteva zile, într-o vizită privată în țara noastră.

„Este greu de presupus că omul de încredere al președintelui Iohannis s-a ocupat de puieții pentru reîmpădurirea de la Sibiu, iar Regele și-a amintit să-i mulțumească în fața personalului de la Cotroceni. De asemenea, nu-mi imaginez că SRI-ul o fi desfășurat activități de protecție pe la casele Regelui și prin pădurile din preajma lor.

Oricum, vestea că Regele a ținut morțiș să-l vadă pe micuțul director al SRI a transpirat de la o sursă oficială de la Palatul prezidențial. Interesul regelui pentru Eduard Hellvig nu este o banală sifonare de informație. Sifonarea este o turnătorie, pe cînd faptul provenit de la o sursă oficială nu-i decît o informație (adevărată sau contrafăcută) care trebuie plasată pe marginea unui eveniment, cu ajutorul unui om dispus să și-o asume. Din cîte știm, Adriana Duțulescu a mai transmis asemenea știri cu cîntec care trebuiau să ajungă neapărat la publicul larg.

Cine i-a dat-o?

Presupun că jurnalista în cauză nu are nici o înregistrare și nici un martor cu privire la informația difuzată. Dacă o deține, o invit să o facă publică! Am așteptat cîteva zile să vedem dacă dorința Regelui de a-l vedea pe Eduard Hellvig și de a-i mulțumi nu va fi cumva confirmată de Administrația prezidențială. Mă gîndeam că vom avea parte chiar de un comunicat însoțit de înregistrarea video a acestei dorințe regale menită a face din micuțul director al SRI un personaj atît de important. Dar n-a venit nimic!
Și astfel ajung să-mi adîncesc bănuielile.

Nu cumva reacția Regelui Charles al III-lea este o scoatere din context sau o exagerare? Nu cumva Regele a întrebat cine are șanse să urmeze la președinție? Și președintele i-o fi răspuns,
– Directorul SRI este cel mai bine poziționat!
– Trebuie să-i mulțumesc pentru că a deplasat oameni la fiecare vizită a mea în România.
Sau și mai rău. Regele n-a întrebat de nimeni. Nici chiar de Carmen Iohannis. Dorința Regelui Chaarles al III-lea de a-i mulțumi lui Eduard Hellvig ar putea fi doar o făcătură de comunicare. Regele Charles al III-lea n-a zis nimic, dar echipa de la Cotroceni s-a străduit să-l scoată în față pe Eduard Hellvig pentru că președintele și-l dorește ca succesor în funcție. L-ar proteja în toate privințele, așa cum a făcut și el cu Traian Băsescu și nu ne-ar mai paște scandalul de la americani, stîrnit de dezvăluirile și procesele pregătite pentru Donald Trump”, a scris Nistorescu.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate