joi, iunie 13, 2024
EDUCAȚIEIon Țiriac, despre sportul românesc: Ministerul Sănătății, Ministerul Educației și MTS ar...

Ion Țiriac, despre sportul românesc: Ministerul Sănătății, Ministerul Educației și MTS ar trebui să fie împreună și să se gândească la acest tineret care nu numai că nu știe să mai fugă, dar nu știe să mai meargă!

Pe 9 mai nu este numai Ziua Independenței României sau Ziua Europei ci și ziua de naștere a unui mare sportiv român: Ion Țiriac.

Fostul mare tenismen a împlinit, pe 9 mai 2021, 82 de ani. Cu această ocazie, Țiriac a discutat despre starea actuală a sportului românesc, dar și în plan general, despre felul în care se prezintă sănătatea publică.

El a declarat că România a decăzut din punct de vedere sportiv de la top 10 mondial la coada clasamentului. Mai mult decât atât, Țiriac crede că tinerii români printr-o gravă criză de sănătate, din cauza lipsei de mișcare.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Sportul, în ziua de azi, e zero în România. Dacă sportul are un buget egal cu zero, e ca și cum n-am exista. Fără sport, nu știu unde ne ducem. Dintr-o țară care era în primele 10 în 2000 și putea sta la masă cu toată lumea, am ajuns, ca în alte domenii, la coada Europei, dacă nu la coada mondială!

Sportul n-are legătură doar cu datul cu piciorul în minge, are legătură cu sănătatea, cu educația. Ministerul Sănătății, Ministerul Educației și MTS ar trebui să fie împreună și să se gândească la acest tineret care nu numai că nu știe să mai fugă, dar nu știe să mai meargă! Nu mai avem condiții. Nu spun doar de sportul olimpic sau de sportul de performanță, ci și de sportul de masă, care la noi nu mai există.

Am spus întotdeaua. Nu absolut tot din perioada comunistă a fost rău. În perioada aia, tânărul era obligat să facă sport”, a declarat Țiriac, în exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor.

Câteva borne din cariera lui Ion Țiriac:

  • Cea mai bună performanță Grand Slam dublu: câștigător Roland Garros (1970, cu Ilie Năstase)
  • Între 1958 și 1964 a fost membru al echipei de hochei pe gheață a României, cu care a participat la JO de iarnă Innsbruck și la CM
  • A jucat trei finale de Cupa Davis, toate pierdute în fața SUA, cu Ilie Năstase partener: 1969, 1970, 1972
  • A fost manager și antrenor al unor mari tenismeni: Ilie Năstase, Guillermo Vilas, Henri Leconte, Boris Becker, Marie Joe Fernandez, Steffi Graf, Marat Safin, Anke Huber, Goran Ivanisevici

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE