vineri, februarie 23, 2024
ACTUALITATEInstitutul Cantacuzino relansează celebrul Polidin. Deocamdată, sub forme de capsule și spray

Institutul Cantacuzino relansează celebrul Polidin. Deocamdată, sub forme de capsule și spray

Institutul Cantacuzino a anunțat sâmbătă, 21 august, reluarea producției de Polidin, unul dintre cele mai cunoscute medicamente de concepție românească. Potrivit reprezentanților institutului, Polidinul în noua sa formulă a depășit etapa de laborator.

Pe lângă metoda clasică, injectabilă, va fi comercializat și sub forma unor capsule gelatinoase de tip ursuleţ şi a unor spray-uri nazale.

„Reluarea producției de Polidin, unul dintre cele mai cunoscute medicamente de concepție românească, a depășit etapa de laborator.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Polidinul a apărut ca un concept românesc de înlocuire a Omnadinului (poate cel mai cunoscut imunomodulator din istorie) care era utilizat în anii dinaintea celui de-Al Doilea Război Mondial.

În cadrul Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” se află în desfășurare un proiect de cercetare-dezvoltare prin care se dorește dezvoltarea unui produs imunomodulator de tip Polidin, urmărindu-se punerea acestui produs pe piața de suplimente alimentare.

În acest scop, s-a dezvoltat și modernizat procesul de fermentație bacteriană prin trecerea de la o tehnologie convențională (plăci Roux) la o tehnologie modernă, controlabilă (bioreactoare specializate). Forma de administrare a Polidinului este dezvoltată pentru a obține capsule gelatinoase orodispersabile de tip ursuleț (POLIDIN –O) și spray nazal (POLIDIN-N). Prin schimbarea formei de administrare a Polidinului se dorește ca produsul să devină mai atractiv pentru un segment cât mai larg de populație (copii, adulți, vârstnici).

Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Toate activitățile s-au desfășurat în Centrul Cercetare-Dezvoltare Tehnologică din Institut în cadrul unui proiect de cercetare-dezvoltare de tip PSCD (Plan Sectorial de Cercetare-Dezvoltare) al Ministerului Apărării Naționale. Vor continua testele clinice astfel încât Polidinul să fie repus pe piață și sub formă de medicament cu administrare injectabilă.”, se arată în comunicarea Institutului Cantacuzino.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

  1. si cine stie ca aceste “pastile si spray-uri” contin cu adevarat polidin…? daca contin otrava marn ? mai este Cantacuzino ce a fost? mai avem acei specialisti adevarati de pe vremea dictaturii? NU! Cantacuzino acum ia medicamente din afarta si le re-eticheteaza ca fiind “verificate” de institut! nu am incredere nici cat negru sub unghie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE