miercuri, aprilie 17, 2024
ACTUALITATERovinieta s-a modificat: Noi prețuri și noi perioade de valabilitate

Rovinieta s-a modificat: Noi prețuri și noi perioade de valabilitate

Taxa de drum, sau rovinieta, s-a modificat începând de astăzi. Au apărut noi perioade de valabilitate şi preţuri, iar Compania de Drumuri anunţă şi unele restricţii în ceea ce priveşte cumpărarea electronică a noilor roviniete, până la adaptarea sistemului informatic, informează  Radio România Actualități.

Rovinieta se emite de astăzi pe o zi, 10 zile, o lună, două luni sau un an. Pentru autoturisme nu mai există rovinieta cu valabilitate de 7 zile şi cea de 90 de zile.

Cea mai mare schimbare pe care o vor constata şoferii este introducerea rovinietei de 24 de ore, pentru care vor plăti echivalentul a 2,5 euro, faţă de cei 3 euro pe care îi plăteau până acum pentru o rovinietă de o săptămână. În schimbul taxei de drum de o săptămână s-a introdus cea de 10 zile, care va costa echivalentul a 3,3 euro.

O altă schimbare este renunţarea la rovinieta de trei luni şi introducerea celei de două luni pentru 8,4 euro. Pentru taxa de drum cu valabilitate de un an tarifele nu se schimbă: 28 euro pentru autoturisme, 96 euro pentru maşini de marfă sub 3,5 t şi 320 euro pentru vehicule de transport cu 9 până la 23 de locuri.

Compania de Drumuri mai anunţă că plata prin SMS este suspendată până pe 21 martie, pentru actualizarea nivelului tarifelor şi informaţiilor privind perioadele de valabilitate ale rovinietelor.

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE