ACTUALITATE Înmormântare arhierească pentru Mitropolitul Amfilohie al Muntenegrului. Președintele Vucici va fi prezent...

Înmormântare arhierească pentru Mitropolitul Amfilohie al Muntenegrului. Președintele Vucici va fi prezent la slujba oficiată de Patriarhul Serbiei, la care sunt așteptați mii de oameni

Președintele Serbiei, Alexandar Vucici, a anunțat că va fi prezent la slujba de înmormântare a Mitropolitului Amfilohie al Muntenegrului, care a decedat sâmbătă, informează presa de la Belgrad.

Funeraliile Mitropolitului Amfilohie vor avea loc duminică, la Podgorița, capitala Muntenegrului și vor fi conduse de Patriarhul Irineu al Serbiei.

Până să ajungă la locul de veci, trupul Mitropolitului Amfilohie a fost depus la Mănăstirea Cetinje, unde mii de credincioși au venit pentru a-și lua la revedere de la ierarhul sârb.

La funeralii vor fi prezenți mai mulți ierarhi din partea Bisericilor Ortodoxe și sunt așteptați mii de oameni. Marele sportiv sârb, Novak Djokovici l-a comemorat pe Mitropolitul Amfilohie printr-o postare pe contul său de Instagram.

Această desfășurare de forțe confirmă faptul că ierarhul nu a murit de Covid-19, așa cum a speculat o parte a mass-media, deoarece Muntenegrul are, ca și România, condiții speciale de înmormântare pentru cei care mor cu acest virus.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Campania R3Media a strâns 8.312 de lei din cei 17.561 lei...

Dragi prieteni ai R3Media, sunteți extraordinari! Campania de donații pentru luna septembrie s-a încheiat ieri cu un bilanț care mi-a depășit așteptările: din necesarul de...

Cele mai citite

Articole relaționate