ACTUALITATEÎnfrângerea finală pentru Trump: Republicanii l-au trădat și au votat alături de...

Înfrângerea finală pentru Trump: Republicanii l-au trădat și au votat alături de democrați o lege care împiedică retragerea trupelor de peste hotare și sancționarea giganților media

Marți, democrații și republicanii din Camera Reprezentanților au votat o lege care ar putea pune capăt planului președintelui Trump de a aduce acasă trupele americane din Afganistan și Siria, dar și din Germania, scrie Cotidianul.

Legea de Autorizare pentru Apărarea Națională (National Defense Authorization Act) aprobată în camera inferioară a Congresului SUA conține amendamente care ar putea bloca planificata retragere a trupelor americane din Afganistan și Germania. Este o lege ce se votează an de an și care stabilește bugetul apărării SUA. Bugetul aprobat pentru noul an, de 740 de miliarde de dolari, reprezintă circa 75% din bugetul UE pe șapte ani, scrie sursa citată.

Retragerea trupelor americane din Afganistan și din „războaiele nesfârșite” a fost una dintre promisiunile cu care Trump a fost ales în 2016. Cu toate acestea, nici măcar preconizata retragere din Afganistan, pentru care s-a negociat ani de zile cu talibanii, riscă să nu se mai petreacă.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner  și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Acestă lege nu include o prevedere la care Trump a ținut în mod special și anume, eliminarea imunității platformelor sociale pentru conținutul publicat aici de utilizatori. Președintele Trump a urmărit să facă responsabile companiile din Silicon Valley, care au pus serios umărul la paralizarea administrației sale și la înfrângerea sa în alegeri să răspundă în fața legii pentru conținutul publicat de utilizatori.

„Ce fac platformele sociale? Spre exemplu, joi, YouTube a anunțat că va începe să elimine informațiile publicate de utilizatori despre fraudele și erorile comise la numărarea voturilor de la alegerile prezidențiale. YouTube a anunțat că a eliminat deja 8000 de canale care susțineau că alegerile au fost câștigate de Joe Biden prin fraudă. Pe această platforma vor apărea doar informațiile marilor trusturi de presă, cele care spuneau mai ieri că sunt singurele care declară învingătorul prezidențialelor. YouTube a luat această decizie imediat ce senatorii Partidului Democrat i-au cerut să înlăture „dezinformările despre alegeri”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Ce nu fac platformele sociale? Nu elimină informațiile publicate de utilizatori care susțin că Donald Trump a câștigat alegerile din 2016 cu sprijinul decisiv al Rusiei, deși o investigație de aproape trei ani a FBI nu a ajuns la o asemenea concluzie”, scrie Cotidianul.

Bomboana de pe colivă este reprezentată de faptul că legea va permite redenumirea bazelor armatei americane care acum poartă numele unor generali și politicieni sudiști din timpul Războiului de Secesiune. Reamintim că rescrierea istoriei prin ștergerea din memoria colectivă a unor personalități care nu mai corespund corectitudinii politice promovate de stânga americană a început deja în acest an, prin doborârea și profanarea de statui ale acestora de pe teritoriul SUA.

Din cei 196 de republicani din Cameră, 140 au votat aceată lege, ceea ce a făcut ca proiectul să treacă cu 2/3 din voturi. Adică exact procentul necesar pentru ca să anuleze dreptul de veto al președintelui, pe care Donald Trump a amenințat că-l va folosi.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...