ACTUALITATEDr. Gheorghe Borcean, Colegiul Medicilor: Drepturile cetățeanului se opresc unde începe siguranța...

Dr. Gheorghe Borcean, Colegiul Medicilor: Drepturile cetățeanului se opresc unde începe siguranța sanitară. Pedeapsa pentru medicii ce refuză administrarea vaccinului poate să meargă până la maximum

Colegiul Medicilor dispune de instrumente pentru a-i sancționa pe medicii care refuză administrarea vaccinului, anume articole prevăzute în codul deontologic, ce prevăd audierea în comisii a medicilor care practică „această ideologie”, a declarat, miercuri, la RFI, vicepreședintele Colegiului Medicilor, dr.Gheorghe Borcean.

Drepturile cetățeanului se opresc undeva acolo unde începe siguranța sanitară a nației, a subliniat vicepreședintele Colegiului Medicilor.

„Există instrumente printre instrumentele Colegiului medicilor de a-i sancționa pe aceia care au această practică, această ideologie? Da, există. Există articole în codul deontologic cu greu introduse, cu dezbatere lungă, largă, de aproape o jumătate de an, ca să le introducem în codul deontologic. Spune că medicul este dator să practice medicina după datele obiective, științifice, la zi. Și dacă are alte opinii să le facă cunoscute în mediul academic și să obțină confirmarea mediului academic despre lucrul acela și nu în presă sau în mediul online. A face invers decât așa constituie abatere și este sancționabilă”, a spus dr. Gheorghe Borcean.

Potrivit acestuia, ca în orice instanță trebuie văzut exact care au fost termenii și cuvintele, înțelesul lor și contextul în care au fost spuse.

„Dacă este găsit vinovat pentru încălcarea acelui articol din cod, pedeapsa lui poate să meargă până la maximum. (…) Avem deja dosare pe această speță în legătură cu niște doctori. Dar nu se derulează într-o zi sau două. Oamenii trebuie audiați. Trebuie să apară în fața comisiei. Să își facă apărările”, a explicat dr. Borcean, potrivit sursei citate.

Acesta a dat exemplul unor țări precum Germania sau Elveția unde armata gestionează testările, vaccinările și izolarea.

„Ai putea avea o angoasă că în felul acesta s-ar putea limita niște drepturi, niște libertăți. Nu, pentru că vaccinarea nu va fi obligatorie și va fi așa cum este constituțional. Va fi cerută și acceptată de cel care o face. Dar având în vedere starea actuală am mari dubii că vor exista semnificativ de mulți oameni care să zică că nu vor să se vaccineze covid”, a spus dr. Borcean.

 

 

 

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...