vineri, mai 24, 2024
ACTUALITATECât ar putea sta la închisoare șoferul drogat de la 2 Mai,...

Cât ar putea sta la închisoare șoferul drogat de la 2 Mai, care a ucis doi tineri cu mașina. Avocatul Cuculis: „Pascu făcea slalom pe drum și rula în afara părții carosabile”

Noi informații în cazul șoferului drogat de la 2 Mai, care a ucis cu mașina doi tineri, în luna august. Potrivit avocatului victimelor, Adrian Cuculis, tânărul teribilist circula cu peste 100 km/h la momentul impactului și făcea slalom cu mașina.

În plus, apărătorul victimelor solicită schimbarea încadrării faptei din ucidere din culpă, în omor. Astfel, Vlad Pascu ar putea și mai mulți ani în spatele gratiilor.

„Expertiza în cazul accidentului de la 2 Mai arata că Vlad Pascu rula cu o viteză de peste 102km/oră la momentul impactului cu victimele.

Se conturează și mai mult ipoteza inițială asupra faptului că Pascu a plecat de la fața locului având percepția că dacă nu are nicio mașină în spate care să fi văzut accidentul, ar putea să scape. Reiese treaba aceasta și din faptul că a oprit doar câteva secunde, apoi și-a continuat deplasarea.

Cu atât mai mult este necesară schimbarea încadrării faptei din ucidere din culpă, în omor.

Mai arată expertiza că Pascu făcea slalom pe drum și rula în afara părții carosabile, a comentat Cuculis.

Ani grei de închisoare pentru Vlad Pascu, șoferul drogat de la 2 Mai

Potrivit Codului Penal, „Uciderea unei persoane se pedepseşte cu închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi”.

De asemenea, potrivit art. 192 din Codul Penal, „uciderea din culpă a unei persoane se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani. Uciderea din culpă ca urmare a nerespectării dispoziţiilor legale ori a măsurilor de prevedere pentru exerciţiul unei profesii sau meserii, ori pentru efectuarea unei anume activităţi, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani”.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE