ACTUALITATEÎncepe campania electorală pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020

Începe campania electorală pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020

Campania electorală pentru alegerile parlamentare din data de 6 decembrie 2020 începe joi, 6 noiembrie, a informat, printr-un scurt comunicat de presă, Autoritatea Electorală Permanentă (AEP).

„Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunță că, în data de 06.11.2020, va începe campania electorală pentru alegerea Senatului și a Camerei Deputaților din 6 decembrie 2020.

Pentru desfășurarea în siguranță a evenimentelor/întrunirilor/acțiunilor aferente campaniei electorale la alegerile parlamentare, competitorii electorali vor respecta măsurile de protecție sanitară și distanțare fizică impuse de pandemia de covid. De asemenea, vor fi respectate regulile privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale”, a transmis, joi, AEP.

Oameni politici și reprezentanți ai societății civile au solicitat în mod repetat amânarea alegerilor, ținând cont că România traversează o perioadă grea, de pandemie, însă președintele Klaus Iohannis s-a arătat de neclintit în decizia a nu da curs acestei solicitări.

După cum a relatat R3Media, asociația Neamunit, binecunoscută organizație non-guvernamentală solicită Parlamentului și Guvernului României să amâne desfășurarea alegerilor parlamantare până pe 1 aprilie 2021.

Inițiatorii demersului motivează această solicitare prin faptul că după organizarea alegerilor locale, numărul persoanelor infectate a crescut.

De asemenea, Neamunit arată că „ alegerile se organizează în spații închise, de mici dimensiuni, presupunând circulația a câtorva mii sau sute de persoane prin aceeași cabină de vot, care este imposibil de dezinfectat corespunzător după fiecare votant, ceea ce duce la un risc crescut de infectare și cu utilizarea repetată a ștampilei de vot de către fiecare alegător, a cărei dezinfectare apare ca fiind la fel de greu de realizat.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...