ACTUALITATE Începe campania electorală pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020

Începe campania electorală pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020

Campania electorală pentru alegerile parlamentare din data de 6 decembrie 2020 începe joi, 6 noiembrie, a informat, printr-un scurt comunicat de presă, Autoritatea Electorală Permanentă (AEP).

„Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunță că, în data de 06.11.2020, va începe campania electorală pentru alegerea Senatului și a Camerei Deputaților din 6 decembrie 2020.

Pentru desfășurarea în siguranță a evenimentelor/întrunirilor/acțiunilor aferente campaniei electorale la alegerile parlamentare, competitorii electorali vor respecta măsurile de protecție sanitară și distanțare fizică impuse de pandemia de covid. De asemenea, vor fi respectate regulile privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale”, a transmis, joi, AEP.

Oameni politici și reprezentanți ai societății civile au solicitat în mod repetat amânarea alegerilor, ținând cont că România traversează o perioadă grea, de pandemie, însă președintele Klaus Iohannis s-a arătat de neclintit în decizia a nu da curs acestei solicitări.

După cum a relatat R3Media, asociația Neamunit, binecunoscută organizație non-guvernamentală solicită Parlamentului și Guvernului României să amâne desfășurarea alegerilor parlamantare până pe 1 aprilie 2021.

Inițiatorii demersului motivează această solicitare prin faptul că după organizarea alegerilor locale, numărul persoanelor infectate a crescut.

De asemenea, Neamunit arată că „ alegerile se organizează în spații închise, de mici dimensiuni, presupunând circulația a câtorva mii sau sute de persoane prin aceeași cabină de vot, care este imposibil de dezinfectat corespunzător după fiecare votant, ceea ce duce la un risc crescut de infectare și cu utilizarea repetată a ștampilei de vot de către fiecare alegător, a cărei dezinfectare apare ca fiind la fel de greu de realizat.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Campania R3Media a strâns 8.312 de lei din cei 17.561 lei...

Dragi prieteni ai R3Media, sunteți extraordinari! Campania de donații pentru luna septembrie s-a încheiat ieri cu un bilanț care mi-a depășit așteptările: din necesarul de...

Cele mai citite

Articole relaționate