ACTUALITATEÎn ultimii 5 ani, aproape 2.000 de români au renunțat la cetățenie....

În ultimii 5 ani, aproape 2.000 de români au renunțat la cetățenie. În schimb, sute de mii de cetățeni ai Republicii Moldova au obținut cetățenia română

Datele Ministerului de Justiție arată că în perioada 1 ianuarie 2017 – 5 noiembrie 2021 au fost aprobate prin Ordin al președintelui ANC un număr de 1805 cereri de renunțare la cetățenia română. Cetățeniile pentru care aceștia au optat au fost, în ordinea preferințelor, următoarele: Austria (945), Olanda (275) ori Norvegia (114), Spania (88) ori Germania (84), potrivit informațiilor comunicate de deputatul PNL, Valentin-Ilie Făgărășian.

Alte 243 de cereri de renunțare la cetățenia română se află în curs de soluționare. Totodată, în aceeași perioadă, 235.833 de cetățeni ai Republicii Moldova și 48.947 cetățeni ai altor state au obținut cetățenia română.

În documentul Ministerului Justiției se arată că în perioada 1 ianuarie 2010 – 5 noiembrie 2021 au fost aprobate prin ordin al președintelui ANC 746.695 de cereri de dobândire a cetățeniei române depuse de către cetățeni ai Republicii Moldova, iar împreună cu aceștia au dobândit cetățenia română și un număr de 280.396 de minori.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

1 COMENTARIU

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...