duminică, februarie 25, 2024
ACTUALITATEÎn Franța, statuia lui Napoleon Bonaparte ar putea fi înlocuită cu cea...

În Franța, statuia lui Napoleon Bonaparte ar putea fi înlocuită cu cea a unei avocate feministe care a decedat în 2020

Primarul socialist din Rouen, Nicolas Mayer-Rossignol, vrea să înlocuiască statuia lui Napoleon din fața primăriei, aflată în prezent în restaurare, cu cea unei avocate feministe, Gisèle Halimi, care a murit în 2020, informează Le Figaro.

Statuia fostului împărat francez a fost construită în urmă cu 155 de ani în orașul Rouen, în schimb de un an este în proces de restaurare. Consiliul local al orașului profită de ocazie și lansează ideea schimbării acesteia cu una a unei avocate activiste feministe.

Petiția împotriva proiectului, inițiată de studenți, a strâns 2.000 de semnături până acum. Istoricii consideră că ideea este „dezastruoasă”, aceștia amintind de atașamentul lui Napoleon față de orașul Rouen.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Primăria a spus pentru ziarul Paris Normandie că nimic nu este interzis. În plus, menționează că mai puțin de 5% din numele străzilor din Rouen poartă numele unei femei, iar spațiul public „trebuie feminizat”.

În ceea ce-l privește pe primar, el a scris pe Twitter: „Nu văd de ce locurile cele mai vizibile și simbolice, precum Piața Primăriei, ar trebui rezervate bărbaților”.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

  1. Doamne! Ce lume nebună! Oare mai există leac?!! Impresia mea este că ne prăbușim văzând cu ochii. Rațiunea a apus. Vin vremuri tot mai întunecate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE