duminică, decembrie 3, 2023
ACTUALITATEArtistul Nicolae Voiculeț a concertat de Ziua Imnului Național la Paraclisul Catedralei...

Artistul Nicolae Voiculeț a concertat de Ziua Imnului Național la Paraclisul Catedralei Naționale

Artistul Nicolae Voiculeţ, ambasador al culturii şi turismului românesc, a susţinut miercuri, de Ziua Imnului României, un mini recital de nai la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului. Pe pagina sa de Facebook, artistul a anunţat că va cânta cu onoare Imnul României la Catedrala Mântuirii Neamului „pentru a ne ruga Lui Dumnezeu să se îndure de neamul românesc”, relatează Basilica.

Evenimentul a fost organizat de Primăria Sectorului 5 al Municipiului Bucureşti, prin intermediul Centrului cultural şi de tineret „Ştefan Iordache”.

Arhim. Ciprian Grădinaru, unul dintre delegaţii Patriarhului Daniel la eveniment, a precizat că Ziua Imnului Naţional „sintetizează demnitatea istorică şi naţională a poporului român”.

Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„Este un imn care, prin textul lui de o adâncă profunzime, descrie întreaga istorie zbuciumată a poporului român şi îndeamnă poporul la o conştiinţă trează de demnitate şi solidaritate”, a spus părintele Ciprian Grădinaru.

Recitalul a fost susţinut pe Dealul Arsenalului şi pentru însemnătatea sa istorică, a evidenţiat Eclesiarhul Paraclisului Catedralei Naţionale.

„Nu întâmplător a fost ales acest loc pentru a serba Imnul Naţional, aici la Catedrala Naţională, aceasta aflându-se pe locul ultimului câmp de bătălie al poporului român. La 13 septembrie 1848 a avut loc lupta între pompierii români şi soldaţii turci”.

Poartă simbolurile naționale aproape de suflet. La propriu! Cumpără un tricou cu stema României și vei contribui la susținerea siteului R3media.

În lupta de pe Dealul Spirii, acutalul Deal al Arsenalului, au murit patruzeci şi şapte de soldați și doi ofițeri.

Părintele Consilier Patriarhal Ionuţ Dragomir a mulţumit artistului Nicolae Voiculeţ pentru recital. El a evidenţiat că simbolurile naţionale sunt îndemnuri permanente de a ne aduce aminte şi de a cultiva identitatea naţională.

„Aceasta a fost câştigată, de‑a lungul timpului, prin jertfa înaintaşilor noştri, a eroilor căzuţi pe câmpurile de luptă şi în închisori”, a spus părintele.

„Ziua imnului naţional trebuie să ne ducă gândul şi cinstirea noastră mai ales către eroii neamului românesc şi este firesc că acest evenimnet a fost organizat în incinta Paraclisului Catedralei, deoarece Catedrala Naţională este închinată cinstirii memoriei eroilor neamului românesc”.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

2 COMENTARII

  1. TIN LABELE LA PIEPT CA AMERICANII. COLONIA ROMANIA SE SUPUNE MASTII OBEDIENTEI BOSEVISMULUI-BIDEU. IRONIC, IMNUL NATIONAL ESTE DESTEAPTA-TE ROMANE….VAI DE CAPETELE NOASTRE DE SLUGI….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate