marți, noiembrie 28, 2023
ACTUALITATEIMAS: 50% din cetățenii Republicii Moldova ar vota pentru Unirea cu România,...

IMAS: 50% din cetățenii Republicii Moldova ar vota pentru Unirea cu România, dacă ar avea siguranța că salariile și pensiile vor fi la fel precum cele de peste Prut

Ultimul sondaj realizat de IMAS spune că 50% din cetățenii Republicii Moldova ar vota pentru Unirea cu România, dacă ar avea siguranța că salariile și pensiile din Republica Moldova vor deveni la fel precum cele de peste Prut. În același timp, 43% din respondenți nu ar vota pentru Unire. Cel puțin asta arată rezultatele unui sondaj realizat de IMAS, ce vizează percepțiile oamenilor privind viitorul Republicii Moldova.

În același timp, conform sondajului, 49% din respondenți susțin că vor avea avantaje dacă Republica Moldova se va uni cu România. Dintre aceștia 17% consideră că vor avea foarte multe avantaje, iar 32% unele avantaje.

Printre principalele avantaje ale unirii Republicii Moldova cu România, respondenții sondajului le-au menționat pe următoarele: Salarii și pensii mai mari; Dreptul de a munci în țările UE; Servicii medicale de calitate; Acces la un sistem educațional mai bun; Justiție imparțială și corectă; Posibilități de dezvoltare economică; Acces la finanțări europene; Păstrarea identității noastre; Siguranța națională.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Cu toate acestea, cifra celor care cred că Republica Moldova trebuie să adere la Uniunea Europeană prin unirea cu România, în varianta în care UE nu va accepta noi membri, rămâne la 33%.

Totodată, potrivit sondajului, 42% din respondenți sunt optimiști și consideră că Republica Moldova se va uni cu România. Dintre aceștia, 12% consideră că cele două maluri de Prut se vor uni în 2-3 ani; 10% – în 4-5 ani; 9% – în 6-10 ani; 6% – în 10-20 ani; 5% – peste mai mult de 20%.

Sondajul a fost realizat în perioada 12 – 27 aprilie 2021, pe un eșantion de 1103 respondenți. Eroarea maximă de eșantionare este de ±3.0%, precizează Deschide.md.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

  1. CRED CĂ A SOSIT MOMENTUL SĂ VĂ DECIDEȚI AI CUI SUNTEȚI ! DE O SUTĂ DE ANI ȘI MAI BINE NU FACEȚI ALTCEVA DECÂT SĂ VĂ MINȚIȚI SINGURI FĂRĂ A VĂ GÂNDI LA VOI CA POPOR !!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate