ACTUALITATEIMAS: 50% din cetățenii Republicii Moldova ar vota pentru Unirea cu România,...

IMAS: 50% din cetățenii Republicii Moldova ar vota pentru Unirea cu România, dacă ar avea siguranța că salariile și pensiile vor fi la fel precum cele de peste Prut

Ultimul sondaj realizat de IMAS spune că 50% din cetățenii Republicii Moldova ar vota pentru Unirea cu România, dacă ar avea siguranța că salariile și pensiile din Republica Moldova vor deveni la fel precum cele de peste Prut. În același timp, 43% din respondenți nu ar vota pentru Unire. Cel puțin asta arată rezultatele unui sondaj realizat de IMAS, ce vizează percepțiile oamenilor privind viitorul Republicii Moldova.

În același timp, conform sondajului, 49% din respondenți susțin că vor avea avantaje dacă Republica Moldova se va uni cu România. Dintre aceștia 17% consideră că vor avea foarte multe avantaje, iar 32% unele avantaje.

Printre principalele avantaje ale unirii Republicii Moldova cu România, respondenții sondajului le-au menționat pe următoarele: Salarii și pensii mai mari; Dreptul de a munci în țările UE; Servicii medicale de calitate; Acces la un sistem educațional mai bun; Justiție imparțială și corectă; Posibilități de dezvoltare economică; Acces la finanțări europene; Păstrarea identității noastre; Siguranța națională.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Cu toate acestea, cifra celor care cred că Republica Moldova trebuie să adere la Uniunea Europeană prin unirea cu România, în varianta în care UE nu va accepta noi membri, rămâne la 33%.

Totodată, potrivit sondajului, 42% din respondenți sunt optimiști și consideră că Republica Moldova se va uni cu România. Dintre aceștia, 12% consideră că cele două maluri de Prut se vor uni în 2-3 ani; 10% – în 4-5 ani; 9% – în 6-10 ani; 6% – în 10-20 ani; 5% – peste mai mult de 20%.

Sondajul a fost realizat în perioada 12 – 27 aprilie 2021, pe un eșantion de 1103 respondenți. Eroarea maximă de eșantionare este de ±3.0%, precizează Deschide.md.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT