ACTUALITATE Ce rețetă rapidă și gustoasă recomandă părintele Epifanie, cunoscut drept Chef-ul Muntelui...

Ce rețetă rapidă și gustoasă recomandă părintele Epifanie, cunoscut drept Chef-ul Muntelui Athos

Părintele Epifanie, cunoscut drept Chef-ul Muntelui Athos, este o personalitate a artei culinare, fiind participant la concursuri de renume mondial, iar cărțile sale se vând în milioane de exemplare.

În această calitate, monahul de la Chilia Mylopotamos a Marii Lavre a acordat un interviu portalului Basilica.ro, unde a explicat de unde vine pasiunea pentru gătit și compatibilitatea cu cinul monahal.

„Nu este o alegere să devii călugăr. Este o înclinație de la Dumnezeu, adică te cheamă Dumnezeu sau trebuie să ai o înclinație. Să fii înclinat spre monahism de mic copil. Pasiunea pentru gătit provine din iubirea și sentimentul de jertfă față de aproapele. Hristos ne-a spus că pentru a fi primii trebuie să îi slujim pe toți: „Care va vrea să fie mare între voi, să fie slujitor al vostru”. Desigur, monahismul și gătitul sunt foarte compatibile”, a explicat el.

Părintele spune că înainte de gătit, întotdeauna se roagă. Monahul athonit afirmă că i-ar plăcea să gătească pentru Patriarhul României, PF Daniel.

„M-aș bucura să gătesc pentru Patriarhul României. De altfel, am gătit deja pentru Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, pentru Patriarhii Rusiei, Ierusalimului și Antiohiei”, a continuat el.

Acesta le-a lăsat cititorilor Basilica.ro o rețeță simplă și gustoasă pe care o pot încerca acasă.

„Paste (penne) cu ton. Se fierb pastele, se scurg și se pun într-un castron. Se adaugă tonul și se toarnă peste ele ulei de măsline fierbinte și se amestecă foarte bine. Adăugați sare, piper, pătrunjel și amestecați. Gata de servit. POFTĂ BUNĂ”.

Interviul integral este disponibil aici.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Campania R3Media a strâns 10.636 de lei din cei 17.561 lei...

Dragi prieteni ai R3Media, sunteți extraordinari! Campania de donații pentru luna septembrie s-a încheiat ieri cu un bilanț care mi-a depășit așteptările: din necesarul de...

Articole relaționate

Cele mai citite