marți, martie 19, 2024
ACTUALITATECe rețetă rapidă și gustoasă recomandă părintele Epifanie, cunoscut drept Chef-ul Muntelui...

Ce rețetă rapidă și gustoasă recomandă părintele Epifanie, cunoscut drept Chef-ul Muntelui Athos

Părintele Epifanie, cunoscut drept Chef-ul Muntelui Athos, este o personalitate a artei culinare, fiind participant la concursuri de renume mondial, iar cărțile sale se vând în milioane de exemplare.

În această calitate, monahul de la Chilia Mylopotamos a Marii Lavre a acordat un interviu portalului Basilica.ro, unde a explicat de unde vine pasiunea pentru gătit și compatibilitatea cu cinul monahal.

„Nu este o alegere să devii călugăr. Este o înclinație de la Dumnezeu, adică te cheamă Dumnezeu sau trebuie să ai o înclinație. Să fii înclinat spre monahism de mic copil. Pasiunea pentru gătit provine din iubirea și sentimentul de jertfă față de aproapele. Hristos ne-a spus că pentru a fi primii trebuie să îi slujim pe toți: „Care va vrea să fie mare între voi, să fie slujitor al vostru”. Desigur, monahismul și gătitul sunt foarte compatibile”, a explicat el.

Părintele spune că înainte de gătit, întotdeauna se roagă. Monahul athonit afirmă că i-ar plăcea să gătească pentru Patriarhul României, PF Daniel.

„M-aș bucura să gătesc pentru Patriarhul României. De altfel, am gătit deja pentru Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, pentru Patriarhii Rusiei, Ierusalimului și Antiohiei”, a continuat el.

Acesta le-a lăsat cititorilor Basilica.ro o rețeță simplă și gustoasă pe care o pot încerca acasă.

„Paste (penne) cu ton. Se fierb pastele, se scurg și se pun într-un castron. Se adaugă tonul și se toarnă peste ele ulei de măsline fierbinte și se amestecă foarte bine. Adăugați sare, piper, pătrunjel și amestecați. Gata de servit. POFTĂ BUNĂ”.

Interviul integral este disponibil aici.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE