duminică, iunie 16, 2024
ACTUALITATEIohannis și Guvernul mizează totul pe Biden: Ministrul de Externe, la un...

Iohannis și Guvernul mizează totul pe Biden: Ministrul de Externe, la un „mic dejun de lucru” cu Hillary Clinton. Ministerul Educației vrea „parteneriat aprofundat” cu Institutul Biden

Se pare că Guvernul de la București și președintele Klaus Iohannis au decis pe cine vor susține la alegerile prezidențiale americane din acest an: este vorba despre reprezentanții Partidului Democrat.

Fie că nominalizatul va fi actualul președinte Joe Biden sau altcineva, oficialii români par să depună eforturi considerabile pentru a se „pune bine” cu Partidul Democrat, rivalul lui Donald Trump.

Nu mai devreme de sâmbătă, Ministrul român de externe, Luminița Odobescu, s-a întâlnit „la un mic dejun de lucru” cu Hillary Clinton, fosta candidată a democraților la președinție in 2016.

Hillary Clinton, deși nu mai are nicio funcție în aparatul de stat american, este un personaj foarte influent în Partidul Democrat, al lui Joe Biden.

Clinton este considerată un simbol al „globalismului”, fiind adeptat tuturor politicilor asociate acestei ideologii: de la „fără granițe” la LGBT. De fapt, MAE și-a asumat, oficial, promovarea LGBT la nivel internațional, încă de anul trecut.

În acest context, întâlnirea întâlnirea Luminiței Odobescu, trimisă la MAE de Klaus Iohannis, poate fi interpretată ca un semn că Bucureștiul este cu tabăra anti-Trump.

Sprijin de la Institutul Biden pentru „educaţie media şi sănătatea mentală a copiilor şi tinerilor.”

Tot acum câteva zile, Ministrul Educației Naționale, Ligia Deca, s-a întâlnit cu conducerea „Institutului Biden”, o entitate educațională din cadrul Universității Delaware.

Conform comunicatului MEN, Ligia Deca a prezentat acestei instituții domeniile în care România „are cea mai mare nevoie de expertiză internațională”: evaluarea standardizată, politici integrate de reducere a inegalităţilor educaţionale, educaţie media şi sănătatea mentală a copiilor şi tinerilor.

„În ceea ce priveşte planurile de viitor, cele două delegaţii s-au pus de acord să ofere studenţilor din România oportunitatea de a participa la o conferinţă găzduită de Institutul Biden în martie 2024, să iniţieze întâlniri de lucru între cercetători pe teme comune de interes, spre exemplu educaţie media, şi să organizeze mobilităţi pentru studenţi, în cadrul programului Erasmus+.”, informează Agerpres.

MEN precizează că Institutul Biden este un centru „ de clasă mondială” care reuneşte cercetători, experţi în politici publice, decidenţi, profesori şi practicieni cu scopul de a cerceta şi a propune politici publice în domenii precum economie, dezvoltare sustenabilă, justiţie, drepturi civile, sănătate, educaţie.

Dorința de a găsi soluții privind „sănătatea mentală a copiilor și tinerilor” din România, tocmai în Statele Unite este cu atât mai șocantă, cu cât America are o mulțime de probleme pe care țara noastră nu le are: de la consumul de stupefiante, la asasinatele în masă sau transgenderismul la copii și tineri.

Deși este prezentat de MEN ca un „centru de clasă mondială”, în realitate, Institutul Biden este o entitate care are doar șase ani de existență și este un proiect al familiei Biden. De altfel, Institutul este condus de sora mai mică a lui Joe Biden, Valerie Biden Owens, cu care Deca s-a și întâlnit.

Cum poate să ofere soluții României, o țară cu un sistem de educație total diferit de cel american, o instituție americană fondată abia în 2018?

De fapt, aici pare să fie cheia problemei: Valerie Biden Owens a jucat un rol esențial în toate campaniile electorale ale fratelui său, Joe. Valerie Biden a fost „Consilier Senior” pentru campania lui Biden de la alegerile prezidențiale din 2020, pe care le-a câștigat.

Statul român pare să meargă „all-in” pe regimul Biden, în timp ce Ungaria mizează pe conservatorul Donald Trump.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

  1. E singura sansa, Trump deja a anuntat ca rupe nato si-l roaga pe Putin sa invadeze toate tarile care nu isi vand si sufletul catre SUA.. nu e de ajuns ca deja le-am dat zeci de miliarde pe arme

  2. Sluga te-ai nascut, sluga mori. Dupa alegeri Ministerul Educației va avea alta componenta iar actualii vor fi aruncati la groapa de gunoi sau la icarisaj in frunte cu Ligia Deca.

  3. nu e normal să politizeze in halulăsta Ministerul

    aceste slugi fără conștiință trebuie să știe că sunt in slujba POPORULUI ROMÂN, nu a lui Biden, nu a lui Hillary și nici a milirdarilor jegoși din spatele lor, in special clanul Soroș.

    pana ce românii nu se trezesc să scuipe aceste slugi, e condamnat să fie iarăși iobagi in propria lor țară

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE