luni, aprilie 15, 2024
ACTUALITATEGuvernul Ciucă își asumă măsuri fiscale: Fumătorii, pariorii, antreprenorii locali vor plăti...

Guvernul Ciucă își asumă măsuri fiscale: Fumătorii, pariorii, antreprenorii locali vor plăti taxe și impozite mai mari. Multinaționalele nu vor plăti taxa de solidaritate

Din 2023, Guvernul Nicolae Ciucă, PSD + PNL + UDMR, își va asuma majorarea unor taxe și impozite. O măsură care nu va fi implementată vizează companiile-mamut, cu cifră de afaceri de peste 100 de milioane de euro, scrie RomâniaTV.

Mai precis, este vorba despre taxa de solidaritate, care urma să se aplice acestor mega-companii.

Nicolae Ciucă a lăsat de înțeles că taxa de solidaritate nu a fost introdusă pentru că România „are nevoie de investiții” în continuare, din partea marilor companii.

„Avem nevoie în situaţia economică în care ne găsim, cu toate efectele şi tot ce înseamnă impact pe viaţa de zi cu zi a fiecăruia dintre noi, ţinând de cont de faptul că există această oportunitate ca o serie întreagă de afaceri să se relocheze şi ţinând cont de faptul că pentru a putea să menţinem o economie stabilă şi echilibrată, avem nevoie de investiţii.

Nu cred că este momentul în momentul de faţă să venim cu taxe şi impozite noi care tocmai să se îndrepte împotriva dorinţei de a investi şi de a continua să asigurăm baza necesară echilibrului economic”, a punctat premierul.

IMM-urile, pasionații jocurilor de noroc, consumatorii sucurilor acidulate vor fi primii vizați e măsurile Guvernului, care ar putea produce o nouă creștere în lanț a prețurilor, dar și evaziune fiscală.

„Ne gândim la eliminarea facilităţilor fiscale pentru băuturile carbogazoase pe bază zahăr şi de asemenea ne gândim la creşterea impozitului la jocurile de noroc. Desigur, sunt o serie de alte elemente tehnice care urmează să fie stabilite de către tehnicienii Ministerului de Finanţe”, a mai punctat premierul.

Cei care vor fi afectați vor fi, însă, antreprenorii mici și mijlocii, care sunt în principali români.

Principalele modificări vizează jocurile de noroc, impozitarea de la 1%, la 40%. De asemenea, PNL și PSD vor să mărească accizele la alcool și tutun, să aplice TVA de 19% pentru băuturile cu zahăr.

Impozitarea dividendelor va fi de 8%, de la 5%, inclusiv pentru companiile de stat.
În plus, TVA-ul pentru catering și alimentație publică va crește de la 5%, la 9%, la propunerea PSD.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

  1. Incredibil ce păcălici a devenit prim-ministru…Nu pot să-i văd fața fără să îmi vină să urlu că suntem looserii lumii cu așa ”prim-ministru”. Când credeam că nu se poate mai rău decât Orban sau Cîțu….iată că se poate! :(( Chiar de plâns, dacă atât putem!
    Ca să nu mai zic că numirea unui așa-zis general (dacă ar fi fost ăsta general în vreunul dintre războaiele din secolul trecut, făcea pe el de frică și murea de infarct la primul foc de armă), fix înainte de a începe operațiunea din Rusia, fix cât să ne bage-n război dacă s-ar putea, el și cu dulapul incolor, inodor și insipid de lângă el, pe care este clar că românii nu l-au vrut și nu îl vor (vezi semnăturile strânse de AUR, printre care este și a mea). Dulapul cu Moș Teacă….Huo!!!

  2. Probabil chiar multinationalele au cerut aceste masuri, taxati-i ba pe fraierii aia mici, ca prind radacini si ne mananca noua din cifra de afaceri.. Se intrevede un comunism global crunt, in curand vor ramane doar multinationalele astea, care vor incepe sa se inghita una pe alta pana va ramane doar una pe fiecare sector de activitate, adica comunism global pur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE