luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATEGuvernul a lansat un pachet de „măsuri sociale și economice”: ajutor unic...

Guvernul a lansat un pachet de „măsuri sociale și economice”: ajutor unic pentru pensionari, amânarea ratelor și sprijin pentru bugetari. AUR și USR critică dur măsurile: Socialiștii cu epoleți ne duc la faliment

Coaliţia de guvernare a decis, luni, lansarea unui nou pachet de măsuri sociale şi economice „Sprijin pentru România”, în valoare de 1,1 miliarde euro, printre care se numără acordarea unui sprijin unic de 700 de lei pentru toţi pensionarii cu pensii sub 2.000 lei.

Conform unei postări de pe pagina de Facebook a Guvernului, este vorba despre:

* amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetăţenii şi companiile care se confruntă cu dificultăţi financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă

* acordarea unui sfert din diferenţa de salariu, în conformitate cu Legea salarizării unitare, cuvenită categoriilor de salariaţi din sistemul public

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

* acordarea unui sprijin unic de 700 de lei pentru toţi pensionarii cu pensii sub 2.000 lei.

Măsurile vor fi aplicate la data de 1 iulie, precizează sursa citată.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar pentru imunitate Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Totodată, Guvernul spune că va lua măsuri pentru consolidarea fiscală şi respectarea angajamentelor privind deficitul public, astfel:

*** diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puţin 10%, cu excepţia celor cu investiţiile, salariile, pensiile, asistenţa socială;

*** suspendarea angajărilor la stat;

*** creşterea colectării veniturilor la bugetul general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei;

*** accelerarea absorbţiei fondurilor europene din cadrul programelor operaţionale şi al PNRR. În acest sens, coaliţia va efectua o evaluare lunară a stadiului absorbţiei, precizează sursa citată.

Măsurile au fost deja criticate de către opoziție. Într-un comunicat, partidul AUR numește măsurile drept „niște firimituri în bătaie de joc și ca supapă pentru a reduce nivelul de tensiune socială”.

După ce au dublat prețurile, dar au ținut pensiile și salariile mici, au menținut pensiile speciale și subvențiile pentru partidele politice, guvernul vine acum cu o măsură inechitabilă: dă o singură dată 700 de lei unui pensionar, deși ar fi trebuit să acorde acest sprijin în fiecare lună. Apoi, amânarea ratelor la bănci înseamnă că românii vor plăti dobândă la dobândă, iar restul de plată, în loc să scadă, va crește. Soluția ar fi fost ca din TVA-ul suplimentar încasat din creșterea de prețuri să fie subvenționate parțial dobânzile până când ROBOR ar fi scăzut la nivelul de dinainte de criza financiară. Cât despre blocarea angajărilor la stat de la 1 iulie, e praf în ochi. Chiar și în aceste zile au loc angajări masive, semn că toate pilele politicienilor trebuie întâi introduse în sistem”, a declarat președintele AUR George Simion.

Creșterea galopantă a prețurilor are drept cauză liberalizarea greșită a pieței de energie, însă PNL, PSD și UDMR, principalele vinovate pentru scăderea dramatică a puterii de cumpărare a românilor, refuză să meargă la cauză și să reglementeze piața de profil. În schimb, aruncă niște firimituri în bătaie de joc și ca supapă pentru a reduce nivelul de tensiune socială. Noi am atras atenția că aici se va ajunge, iar la toamnă ne așteptăm la proteste masive din partea populației și la declanșarea alegerilor anticipate. Românii vor ieși în stradă și îi vor alunga pe cei care i-au sărăcit cumplit”, a afirmat Claudiu Târziu, lider al grupului AUR din Senat.

La rândul său, cei de la USR afirmă că lista de măsuri este „este jenantă şi decuplată de realitate”.

Cătălin Drulă, șeful interimar al USR, a scris că „socialiștii cu epoleți ne duc în faliment”.

„Socialiștii cu epoleți ne duc în faliment. Lista de măsuri a guvernului e jenantă și decuplată de realitate.
De luni de zile, le cerem să reducă deficitul bugetar, să domolească morișca împrumuturilor: ca să țină inflația sub control.
Ce ne propun astă-seară? Încă MAI MULTE creșteri de cheltuieli.
Și în compensare niște promisiuni deșarte. Vor colecta mai bine. Vor accelera PNRR-ul de care își bat joc.
Cea mai sfidătoare: de la 1 iulie se opresc angajările la stat. Adică după frenezia angajărilor și sinecurilor din ultimele 8 luni, își mai dau încă o lună să mai bage cât mai pot. Se lasă de fumat de luni, cum ar veni.
Și ca să fie minciuna completă, vedeți cum au propus reducerea cheltuielilor. Zic pompos că le reduc cu 10%, cu câteva excepții, care sunt, de fapt, o lungă listă de excepții. În final, singurele cheltuieli pe care promit că le reduc cu 10% sunt cele pentru bunuri și servicii (un capitol relativ mic, ~13% din bugetul general consolidat).
Între timp, perspectivele și prognozele de frânare a economiei sunt ignorate de guvern.
Ciucă nu înțelege economie, iar lui Ciolacu nu-i pasă.
Iresponsabilii ăștia, patronați de Iohannis, ne duc cu toată viteza înainte spre faliment”, a reacționat Drulă.

 

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

3 COMENTARII

  1. Moacele bruxelleze și swampul american au primit porunca bilderbergilor de a băga lumea occidentală în criză și se execută zeloși. Simultan cu intensificarea războiului cultural, au inaugurat cu bucurie invazia africană în 2015 și cea sud americană în2021, nesincronizare cauzata de hiatusul trumpian, rezolvat cu succes în 6 ianuarie după o operație tip ClEKA-KGB.Criza economică a fost inițiată cu un an înainte cu ajutorul Beijingului și urmează a fi adâncită printr-un probabil deal cu Puțin.Urmează”normalizarea” explicată anterior de defectorul KGB Iurii Bezmenov,, având în vedere uvertura executată cu succes de sconcsul Trudeau, mare admirator al tiraniei chineze și utilizator entuziast al limbii de lemn putinesti, împănată cu zvastici l’imaginaire lătrate de toți sclavii și târfele de lux ale presei nemarxiste, autointitulate, cum altfel, “democrate” precum Coreea de Nord și “liberale” fara nici o legătură cu conceptul în sine.Urmează, probabil, normalizarea dictaturii, după criza legitimatoare.. Dacă idiotii utili și plini de bani nu se vor trezi înainte de a ajunge oligarhi cu frică de noviciok, ne vom trezi catapultați în brava lume nouă, antecamera squid games. Tineretule, noroc bun, vei avea nevoie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate