ACTUALITATEGermania | Pe motiv că lucra, o femeie a fost înjunghiată în...

Germania | Pe motiv că lucra, o femeie a fost înjunghiată în gât de un afgan. Poliția spune că bărbatul ar putea suferi de o boală mintală

Un bărbat afgan în vârstă de 29 de ani a înjunghiat în repetate rânduri o femeie în vârstă de 58 de ani care lucra ca grădinar peisagist într-un parc din Berlin, pentru că nu-i plăcea faptul că, în calitate de femeie, lucra, declară surse din cadrul poliției. Bărbatul a înjunghiat-o de câteva ori la nivelul gâtului, în ​​districtul Wilmersdorf, sâmbătă după-amiază.

Un bărbat în vârstă de 66 de ani care a văzut atacul a sărit în ajutorul femeii, dar a fost înjunghiat și el în gât de către suspect.

Poliția a declarat că atacatorul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, în conformitate cu legile germane privind confidențialitatea, ar fi abordat femeia și a vorbit cu ea.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Apoi a scos brusc un cuțit și a înjunghiat-o de câteva ori în gât. Procuratura generală a statului din Berlin a declarat duminică că agresorul a fost arestat sub acuzația de tentativă de crimă și agresiune în formă agravată.

Ambele victime au fost supuse unei intervenții chirurgicale și sunt în prezent spitalizate.

Probleme psihologice și motivație islamistă

Poliția spune că suspectul ar putea suferi de o boală mintală. Cu toate acestea, procurorii și polițiștii criminaliști îl anchetează sub suspiciunea că atacul ar fi putut fi motivat de ideologia islamistă.

Martin Steltner, purtător de cuvânt al parchetului din Berlin, spune pentru Berliner Zeitung că suspectul nu avea antecedente.

„Avem indicații despre un amestec de probleme psihologice și o motivație islamistă”, spune Steltner.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Tinctură de propolis și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Anchetatorii spune că atacatorul locuiește în Germania din 2016 și că sănătatea sa mintală ar fi putut juca un rol în atac, potrivit SmartRadio.

„[Sâmbătă] în jurul orei 13.30, un bărbat de 29 de ani, de naționalitate afgană, ar fi abordat o femeie grădinar peisagist în vârstă de 58 de ani, care lucra într-o zonă verde din Wilmersdorf, Prinzregentenstrasse și Güntzelstrasse, deoarece ar fi fost deranjat de faptul că era o femeie care lucra.”

„Un bărbat de 66 de ani care a încercat să o apere pe femeie a fost grav rănit prin înjunghiere în zona gâtului. Ambii au ajuns la spital, unde au fost operați. Suspectul a fost arestat.”

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...