ACTUALITATEGermania | Mai multe parohii catolice au anunțat că vor ține slujbe...

Germania | Mai multe parohii catolice au anunțat că vor ține slujbe de binecuvântare a cuplurilor de același sex

Mai multe biserici romano-catolice din Bavaria urmează să țină slujbe de binecuvântare a cuplurilor de același sex, a relatat mass-media locală, citată de DW.

Decizia acestor parohii vine în contradicție totală cu învățătura oficială a Bisericii Catolice, care statuează că nu trebuie binecuvântate relațiile între persoane de același sex.

„Nu a fost ușor să găsim o biserică”, a spus Renate Spannig, purtător de cuvânt pentru Maria 2.0, inițiativa care susține organizarea acestei slujbe.

De asemenea, Maria 2.0 susține desfășurarea unor astfel de slujbe în toată Germania, sub motto-ul „dragostea învinge”, cu o săptămână înainte de Ziua Internațională a Homofobiei.

Agenția de știri catolice din Germania (KNA) a raportat că în prima jumătate a lunii mai au fost organizate peste 100 de servicii pentru a binecuvânta uniunile homosexuale.

Se așteaptă să participe și alte biserici din Frankfurt, Köln, Aachen și Berlin.

Bisericile sfidează poziția Vaticanului

Unul dintre organizatorii inițiativei, pastorul Bernd Mönkebüscher de la Arhiepiscopia Paderborn, a fost citat de radiodifuzorul Deutschlandfunk spunând că nu a auzit niciun argument convingător care să-i interzică astfel de binecuvântări.

„Când oamenii cer binecuvântare pentru dragostea și parteneriatul lor, cine sunt eu să apar ca biserică și să spun … acesta este [un] păcat”, a spus Mönkebüscher.

În martie, Biserica Catolică și-a afirmat politica de primire a homosexualilor în biserică, dar a afirmat că preoții „nu pot binecuvânta păcatul”.

Anunțul Vaticanului i-a supărat pe catolicii germani dornici să vadă biserica îmbrățișând ceea ce vede ca o abordare mai progresivă a parteneriatelor între persoane de același sex.

Peste 230 de profesori de teologie din Germania, Austria, Elveția și Olanda s-au distanțat de poziția Vaticanului în legătură cu uniunile homosexuale.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

4 COMENTARII

  1. Asta se numește deja homoerezie și este o nouă reformă a Bisericii germane. Germanii iși pierd mintile din nou și mai rup odată Biserica.

    Vor fi penalizati de credincioși și ii vor lăsa fără public și fără bani pe acești activiști și ideologi eretici infintrați in anii 70 in biserică.

    Multi din ei sunt homosexualii ăia cu scandaluri cu pedofilie sau cei care i-au apărat și acum pozează in umaniști.

    o să ii dea afară și se vor ofili ca orice erezie lumească făcută mai ales in numele păcatulu.

  2. Biblia ramane actuala, acum nu i se mai zice sodoma si gomora, acuma i se zice biserica catolica din germania. Ce interesant ca voi preotii nemti stiti sa binecuvantati cuplurile pacatoase, dar voi sacerdotii ramaneti in continuare celibatari recurgand la multe ilegalitati ca sa va satisfaceti poftele murdare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...