marți, octombrie 3, 2023
ACTUALITATEGeorge Simion, dar și Daniel Funeriu, cer naționalizarea afacerilor austriece în România:...

George Simion, dar și Daniel Funeriu, cer naționalizarea afacerilor austriece în România: Statul să lovească rapid și nemilos

Președintele AUR, George Simion, protestează în fața unei benzinării cerând „Petromul înapoi”. Acțiunea deputatului vine în contextul votului negativ dat de Austria pentru intrarea României în spațiul Schengen.

Acesta a strâns zeci de mașini la o stație Petrom care protestează: șoferii stau pe loc și nu alimentează.

Se scandează „Afară, afară, cu OMV din țară”.

În aceeași notă, fostul ministru al educației, Daniel Funeriu, propune și el un set de măsuri „dure legale” împotriva intereselor austriece din țara noastră. Funeriu propunerea naționalizarea tuturor afacerilor austriece, nu doar a energiei.

„Cetățenii să facă ceea ce cred ei că e corect. Statul, în schimb, ar trebui să lovească rapid și nemilos, prin cele mai dure metode legale, toate interesele austriece. De exemplu să naționalizeze toate firmele strategice (petrol, gaze, asigurări…). Dacă nu există cadru legal, să îl creeze”, a scris Funeriu.

„Abia acum România are toate instrumentele pentru a face exact ce vrea la nivelul UE”, a mai zis Funeriu.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

9 COMENTARII

 1. nationalizare adica etapa intermediara prin care activele trec din proprietatea austriecilor in proprietatea noilor stapani, nu romani stati linistiti.. Asta ar insemna retragerea tuturor tarilor vestice din economia Romaniei, caci ce se intampla azi austriecilor maine se va intampla francezilor, olandezilor.. si uite asa noi ramanem rupti in fund si morti de foame, dar mandri ca suntem romani. Romanul tot prost va muri, caci se lasa prostit de toti neterminatii.

 2. Nici un contract de privatizare nu a fost respectat.
  Orice contractde privatizare poate fi desfiintat .
  Este așa de simplu.
  Problemma este doar parandăratul.

 3. Toată treaba pare acoperire pt altceva. Tudose, fost pm, zice că-și scoate banii de la o bancă austriacă și alții. De privatizarea Petrom am mai citit pe ici pe colo.
  Posibilitate:
  Cei din spatele OMV și-au trăit traiul și-au mâncat mălaiul, au făcut cașul gros deja după ce-au cumpărat pe semințe.
  Minciuna cu penuria de hidrocarburi trebuie întreținută și declarate puțuri secate oriunde, România desigur, în afara cîtorva țări îndepărtate, instabile politic sau dictatoriale: Rusia, Venezuela, pen Arabă, Nigeria, Iran…
  Așa că se pregătește retragerea OMV dar nu oricum ci pe mulți bani adică NAȚIONALIZAREA.
  Acesta ar putea fi tîlcul nain-ului austriac. Banii se împart între partea numită austriacă și partea numită română.

 4. Nu se va naționaliza nimic și oricum, am gestiona corupt și incompetent. Protestele și boicotul sunt exploatate de Coaliție ca să arate că nemulțumirea poporului e doar de Austria, încât să nu demisioneze nimeni. Acum, ne atacă și Manfred Weber, șeful PPE (adică al PNL și PMP!). Nasol. I se bagă în cap lui Putin că drumul spre Serbia e liber sub diverse pretexte, că România și Bulgaria sunt negociabile.

 5. Aceasta retorica privind Schenghen nu face decat sa arate inca odata mlastina neagra si puturoasa in care inoata Romania.Baietii astia traiesc in vremea lui Stalin si Petru Groza.Simioane ,te-ai demascat ,cum spunea un clasic in viata.La Funeriu nu aveam pretentii.

  • jukoave, care băieți? Plăvanul, măCiucă și Ciolanu, bașca huHurezeanu și hAurescu sau Simion și Funeriu?
   Cât despre idioțenia fenomenală cu privatizarea resurselor solului aia nici nu trebuia să existe. Doar noi și coloniile din Africa și America de Sud ne-am cedat bogățiile solului, pământul propriu-zis, și ale subsolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate