joi, septembrie 21, 2023
ACTUALITATEGeneralul Mark Milley, șeful Statului Major Interarme al SUA, crede că au...

Generalul Mark Milley, șeful Statului Major Interarme al SUA, crede că au dreptate cei care spun că războiul din Ucraina se va încheia masa negocierilor

Generalul Mark Milley (foto), șeful Statului Major Interarme al Armatei SUA, spune că este „extrem de dificil pentru Ucraina să-și îndeplinească obiectivul „de a elimina fiecare rus de pe fiecare centimentru de teritoriu ucrainean” pe cale militară și „poate, dacă suntem norocoși, diplomații vor intra în scenă și vor ajunge la masa negocierilor la un anumit moment”, informează MSNBC.

Șeful operativ al armatei SUA a precizat că „scopul final” al războiului, din punctul de vedere al Ucrainei, poate fi decis doar de ucraineni. Întrebat de moderator cum s-ar putea ajunge la o pace negociată, Milley a răspuns:

„Nu cred mai este posibil, militar, ca rușii să-și îndeplinească obiectivele strategice inițiale – obiective politice prin mijloace militare. Nu cred că mai este posibil. Pe de altă parte, în cazul ucrainenilor, va fi foarte, foarte dificil, dacă nu imposibil ca ei să-și îndeplinească obiectivele politice. Și obiectivul lor politic exprimat este ca fiecare rus să părăsească fiecare centimetru de teritoriu ucrainean. Cred că este un standard foarte ridicat.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul  „Geografie elementară” de Charlotte Mason și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Numai din punct de vedere militar vorbind, cred că va fi foarte dificil de realizat, anul acesta. Ce este realizabil, cred, este o eliberare semnificativă a teritoriului ucrainean și, dacă suntem norocoși, diplomații vor intra în scenă și se vor așeza la masa negocierilor la un anumit moment. Cred, la finalul zilei, că Președintele Biden, președintele Zelenski și fiecare lider european au spus același lucru, anume că războiul se va încheia la masa negocierilor și este probabil, corect”, a încheiat Milley.

Generalul american a mai făcut afirmații asemănătoare la începutul anului, atunci când a spus că războiul se va încheia prin negocieri.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate