miercuri, octombrie 4, 2023
ACTUALITATEGeneralul Ben Hodges: „HIMARS va trage curând din Herson”. El prevede eliberarea...

Generalul Ben Hodges: „HIMARS va trage curând din Herson”. El prevede eliberarea Crimeii până la vară

Fostul șef al trupelor americane din Europa, generalul în retragere Ben Hodges, într-o postare pe contul său de Twitter, a afirmat că, în cel mai scurt timp, armata ucraineană va putea utiliza sistemele de lansare de rachete HIMARS chiar din Hersonul proaspăt eliberat, informează G4Media.

Acesta a opinat că, într-un viitor foarte apropiat, armata ucraineană va putea folosi sistemele de lansare HIMARS chiar din orașul Herson, care a fost evacuat de armata rusă la finele săptămânii trecute. În opinia acestuia, în cazul în care acest lucru se va materializa, atunci va exista posibilitatea unei eventuale dezintegrări a apărării armatei ruse, prin lovirea în special a unor obiective din spatele frontului aparținând inclusiv domeniul intendenței armatei.

El prevede, în același timp, o contraofensivă de iarnă a armatei ucrainene care ar putea avea drept scop eliberarea orașelor Melitopol și Mariupol și astfel izolarea Crimeii de teritoriile republicilor separatiste din regiunea Donbasului și recucerirea peninsulei.

Rămâne de văzut dacă punerea în aplicarea de către armata ucraineană a acestor considerații ale fostului șef al trupelor americane din Europa va afecta în vreun fel posibilele eforturi de restaurare a păcii, având în vedere că anterior, Vladimir Putin a anunțat că orice atac asupra teritoriilor anexate de Rusia vor fi considerate de aceasta drept un atac asupra teritoriului său național.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate