ACTUALITATEGen. Silviu Predoiu: Cea mai mare problemă la UE este că s-a...

Gen. Silviu Predoiu: Cea mai mare problemă la UE este că s-a generat un corp de funcționari europeni care nu mai au treabă cu restul statelor și ei sunt cei care hotărăsc și conduc

Generalul (r) Silviu Predoiu, fost șef operativ al Serviciului de Informații Externe (SIE), spune că România trebuie să participe la schimbarea Europei, nu să fie spectator.

El crede că Uniunea Europeană a fost capturată de un corp de funcționari care nu dă socoteală nimănui.

Fostul șef al SIE afirmă că România nu este mai coruptă decât alte state și accesul în Schengen este blocat de trei țări.

E important dincolo de Europa, România ar trebui fie o parte activă la acest proces, nu așteptăm hotărască alții din nou cum o fie. Întârzierile sunt total nejustificate.

Schengen avea un set de criterii pe care noi le-am îndeplinit cu sacrificii, cu eforturi, cu bani luați de la fiecare român. De ce n-am intrat? Pentru că 3 state prietene, parteneri strategici, au hotărât peste noapte, pe rând, când unul, când altul, să respingă, pentru că suntem cam corupți, că suntem vulnerabili.

Nu suntem nici mai mult, nici mai puțin corupți decât cei care vorbesc despre corupție. Europa ar trebui să se întoarcă la a vorbi clar și adevărat, nu să deformăm lucrurile și să le interpretăm tot timpul. 

Problema este vrea ca România fie un contributor la redefinirea identității Europei. Cea mai mare problemă la UE este că s-a generat un corp de funcționari europeni care nu mai au treabă cu restul statelor și ei sunt cei care hotărăsc și conduc.

Uniunea Europeană trebuie să se schimbe prin oameni”, a spus Gen. Silviu Predoiu la Marius Tucă Show.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Iulian Capsali: Nu mai căutați apa în nisipIulian Capsali: Nu mai căutați apa în nisip
    Eșecul României în relația cu UE trebuie decontat de SRI și SIE, instituții care dirijează toată politica internă (probabil toate partidele parlamentare și multe extraparlamentare), externă, presa, și patronează dezastrul… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate