luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATEGen. Petraeus, fost director la CIA, spune că SUA ar putea conduce...

Gen. Petraeus, fost director la CIA, spune că SUA ar putea conduce o coaliție multinațională care să intervină în Ucraina, dacă Rusia ar face ceva „șocant și oribil”

Generalul (r) David Petraeus, fost director al CIA și fost comandat al trupelor din Afganistan, a spus într-un interviu că SUA ar putea interveni, independent de NATO, în războiul din Ucraina.

Condiția pentru aceasta ar fi, în opinia sa, ca Rusia să facă ceva „șocant și oribil” în Ucraina. El a spus că atunci, SUA ar putea conduce o forță multinațională, dar nu NATO, care să intervină în Ucraina.

În ceea ce privește alianța nord-atlantică, NATO ar putea interveni dacă ar exista un atac asupra unei țări membre.

„Cred că linia roșie pentru NATO este legată direct de angajamentul de apărare colectivă al articolului 5, adică un atac împotriva unei țări NATO. Spunând asta, cred că este posibil ca Rusia să facă ceva în Ucraina, ceva care ar fi așa de șocant și de oribil, că SUA și alte țări ar putea reacționa într-un fel sau altul. Dar ca o forță multinațională condusă de Statele Unite, nu ca o forță NATO”, a spus el într-un interviu acordat revistei franceze L Express.

Generalul cu patru stele nu crede că războiul dintre Rusia şi Ucraina se va transforma într-un al treilea război mondial.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul  „Geografie elementară” de Charlotte Mason și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

„Nu, nu cred că este deloc în interesul lui Vladimir Putin să extindă războiul. Forţele sale sunt deja inferioare celor ale Ucrainei şi ultimul lucru de care are nevoie este un conflict mai amplu”, a încheiat David Petraeus.

Un amănunt interesant este acela că Petraeus a fost, la începutul războiului din Irak, comandant al Diviziei 101 aeropurtată, care se află de câteva zile, în România, pentru exerciții.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate