ACTUALITATEFranța | Justiția confirmă demolarea unei statui a Arhanghelului Mihail dintr-o piață...

Franța | Justiția confirmă demolarea unei statui a Arhanghelului Mihail dintr-o piață a unui orășel, pe motiv că încalcă separația dintre Biserică și Stat

O statuie înfățișându-l pe Sf. Arhanghel Mihail va trebui demolată din piața orășelului Les Sables d’Olonne (Departamentul Vendée, Regiunea Pays de la Loire), informează France Bleu.

Conform sursei citate, Primăria din localitate va trebui să elimine această statuie, inaugurată în 2018, pentru că Tribunalul Nantes a hotărât că este un simbol religios și încalcă separația dintre Biserică și Stat din Franța.

Tribunalul a fost pus să decidă pe acest subiect, după ce o asociație secularistă (Fédération de Vendée de la Libre Pensée) a cerut demolarea pe motiv că este vorba despre un simbol religios, iar Primăria s-a opus.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Curtea de Apel din Nantes a hotărât că „instalarea acestei statui pe un amplasament public este interzisă de articolul 28 din legea din 9 decembrie 1905 privind separarea Bisericii de Stat”. Dacă asociația seculară s-a arătat încântată de rezultat, Primăria a regretat „că nu a fost recunoscut caracterul patrimonial, cultural, artistic și istoric a aceste opere”.

În consecință, Primăria va face apel la cea mai înaltă curte administrativă a Franței, Consiliul de Stat. În martie 2022, cetățenii din oraș au votat într-un referendum privind menținerea statuii: 94,5% s-au declarat în favoarea păstrării monumentului dedicat Sf. Arhanghel Mihail.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Balsam pentru sufletul românesc. Gata Oricând!Balsam pentru sufletul românesc. Gata Oricând!
    Sunt încă sub influența vizionării filmului „Gata Oricând! Eroii de la Podul Jiului”, deși au trecut aproape 24 ore de când am plecat de la cinema. Este un film despre… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate