ACTUALITATEFranța impune izolarea găinilor crescute în curte, de teama gripei aviare

Franța impune izolarea găinilor crescute în curte, de teama gripei aviare

Ministerul Agriculturii din Franța impune izolarea găinilor crescute la curte în anumite zone de risc din țară, pentru prevenirea răspândirii gripei aviare, anunță SmartRadio, care citează LeFigaro.

Potrivit sursei citate, găinile nu au voie să iasă din coteț în 45 de departamente franceze din cauza riscului de contaminare cu gripa aviară transmisă de păsările migratoare. Dacă fermierii preferă ca găinile lor să rămână afară, acest lucru este posibil, cu condiția să pună plase de separare pentru a evita contactul.

Noua tulpină de gripa aviară- H5N8- se pare că s-a răspândit de la focarele din Rusia și  Kazahstan în vestul Europei, în Olanda sau Marea Britanie.

Potrivit sursei citate, până în prezent, nu a fost identificat niciun caz de transmitere a virusului H5N8 la oameni.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...