ACTUALITATE Franța impune izolarea găinilor crescute în curte, de teama gripei aviare

Franța impune izolarea găinilor crescute în curte, de teama gripei aviare

Ministerul Agriculturii din Franța impune izolarea găinilor crescute la curte în anumite zone de risc din țară, pentru prevenirea răspândirii gripei aviare, anunță SmartRadio, care citează LeFigaro.

Potrivit sursei citate, găinile nu au voie să iasă din coteț în 45 de departamente franceze din cauza riscului de contaminare cu gripa aviară transmisă de păsările migratoare. Dacă fermierii preferă ca găinile lor să rămână afară, acest lucru este posibil, cu condiția să pună plase de separare pentru a evita contactul.

Noua tulpină de gripa aviară- H5N8- se pare că s-a răspândit de la focarele din Rusia și  Kazahstan în vestul Europei, în Olanda sau Marea Britanie.

Potrivit sursei citate, până în prezent, nu a fost identificat niciun caz de transmitere a virusului H5N8 la oameni.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Campania R3Media a strâns 8.312 de lei din cei 17.561 lei...

Dragi prieteni ai R3Media, sunteți extraordinari! Campania de donații pentru luna septembrie s-a încheiat ieri cu un bilanț care mi-a depășit așteptările: din necesarul de...

Cele mai citite

Articole relaționate