ACTUALITATEFranța | Cinci cazuri de miocardită depistate după vaccinarea cu serul Covid-19...

Franța | Cinci cazuri de miocardită depistate după vaccinarea cu serul Covid-19 de la Pfizer

Cinci cazuri de miocardită au fost depistate în Franța la persoanele vaccinate cu serul anti-Covid-19 de la Pfizer/BioNTech, fără ca legătura cu vaccinul să poată fi stabilită pentru moment, anunță autoritățile sanitare.

„Până în prezent, cinci cazuri de miocardită au fost depistate în Franța” la persoanele care au primit o doză a vaccinului Comirnaty, indică Agenția Națională pentru Siguranța Medicamentelor (ANSM) ). „Datele disponibile nu furnizează, în această etapă, suficiente elemente care să ateste rolul vaccinului în declanșarea reacțiilor adverse, dar reprezintă un potențial semnal de farmacovigilență, care trebuie monitorizat”, subliniază agenția.

Efectele adverse „vor face obiectul unei monitorizări specifice și vor fi împărtășite la nivel european” cu Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA), adaugă ANSM. Ele „nu pun la îndoială raportul beneficiu/risc al vaccinului, care rămâne favorabil”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

16.030 cazuri de efecte adverse, majoritatea „așteptate și nu grave”

În total, de la începutul vaccinării cu Pfizer/BioNTech, au fost analizate 16.030 de cazuri de efecte adverse, în mare parte efecte „așteptate și nu grave” (cum ar fi durerea în locul injectării sau durerile de cap), din „peste 13.660.000 de injecții efectuate până în 22 aprilie”. ANSM a enumerat deja în februarie un „semnal confirmat” privind vaccinul Comirnaty: cazuri de creștere a tensiunii arteriale, imediat după vaccinare sau într-un mod întârziat, de scurtă durată și de evoluție favorabilă.

Alte efecte secundare sunt „semnale potențiale” sau „sunt urmărite”, inclusiv apariția aritmiilor cardiace, zonelor și sindroamelor de activare a macrofagelor, o boală rară asociată cu stimularea inadecvată a acestor celule ale sistemului imunitar, precizează SmartRadio.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...