luni, septembrie 25, 2023
ACTUALITATEFOTO | Klaus Iohannis, în centrul a două acțiuni proruse în mai...

FOTO | Klaus Iohannis, în centrul a două acțiuni proruse în mai puțin de două săptămâni: Decorarea moldovenistului Marian Lupu și cumpărarea de către Poliția Română a 600 de mașini de la firma prietenului său Michael Schmidt, cumnatul agentului FSB Renato Usatîi

În urmă cu două săptămâni, președintele Curții de Conturi a Republicii Moldova, Marian Lupu, a fost decorat de președintele României, Klaus Iohannis, cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Comandor „în semn de înaltă apreciere pentru contribuția excepțională adusă la dezvoltarea auditului public în context european.”

„În semn de înaltă apreciere pentru contribuția excepțională adusă la dezvoltarea auditului public în context european, pentru integritatea și profesionalismul de care au dat dovadă în exercitarea actului de control, Președintele României a conferit Ordinul Național „Steaua României” în grad de Comandor domnului Lupu Marian, Președintele Curții de Conturi a Republicii Moldova”, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale a României, conform Timpul.md.

Marian Lupu a fost unul dintre liderii Partidul Democrat (PD) pe timpul conducerii de facto a oligarhului Vlad Plahotniuc. Mai mult, Marian Lupu, declara în urmă cu circa 10 ani că Articolul 13 din Constituția Republicii Moldova, privind limba de stat, nu va fi modificat și rămâne cu sintagma de „limba moldovenească”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

La începutul acestei săptămâni, Sindicatul Europol a precizat că Ministerul Afacerilor Interne (MAI), condus de Lucian Bode (PNL) va achiziționa pentru Poliția Rutieră 600 de mașini BMW, grație unui contract de 98 de milioane de lei.

Beneficiarul contractului este nimeni altul decât Michael Schmidt, unul dintre cei mai buni prieteni ai președintelui României, Klaus Iohannis.

Sursa – Național.ro

Potrivit Bursa.ro, Veronica, soția lui Michael Schmidt este sora unui fugitiv din Republica Moldova, deconspirat ca agent FSB în cadrul unei investigații RISE Project: Renato Usatîi.

Sursa – Național.ro

În campania electorală prezidențială din România, tânăra de 31 de ani l-a găzduit pe Klaus Werner Iohannis în locuința sa din Bulevardul Primăverii nr. 33, apt. 1, unde, potrivit actelor de rezidență în țara noastră, își are domiciliul.

Proprietatea este împărțită cu soțul său, milionarul Michael Horst Schmidt, patronul Auto Bavaria.

În trecut, Renato Usatîi care cerea public FSB-ului și celorlalte servicii secrete de la Moscova să scape „poporul moldovean“ de „fasciștii români“, potrivit Național.ro.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate