luni, martie 27, 2023
ACTUALITATEFOTO | Două lituanience, mamă și fiică, s-au botezat ortodox la Bacău....

FOTO | Două lituanience, mamă și fiică, s-au botezat ortodox la Bacău. Părintele Andrei: Au înțeles că Botezul este poartă de intrare în Împărăția lui Dumnezeu și au decis să-l primească

Două lituanience, mamă și fiică, s-au botezat ortodox în biserica „Sf. Împărați Constantin și Elena” din satul Hemeiuș, județul Bacău, relevă agenția Basilica. Mama a devenit Andreea, iar fiica Maria.

Interesant este că botezul celor două femei a fost facilitat de întâlnirea acestora cu românii aflați în Marea Britanie.

„Gena românească moștenită de la Sfântul Apostol Andrei – apostolul neamului românesc, de a fi prietenoși, oameni duhovnicești, să vorbească oricând despre credința noastră strămoșească, i-au transformat pe aceștia în misionari ai ortodoxiei peste granițe”, spune preotul Andrei Antal, cel care le-a botezat.

„Prietenia ce avea să o lege cu mulți români și discuțiile despre Biserica lui Hristos, au determinat-o să ceară Botezul Ortodox, pentru ea și pentru fiica ei. Printre misionari erau și locuitori ai Comunei Hemeiuș”, precizează parohul.

Preotul din Hemeiuș a explicat că discuțiile și catehezele dinaintea Botezului au fost purtate în limba engleză.

„Mama și fiica au înțeles că Botezul este poartă de intrare în Împărăția lui Dumnezeu și au decis să-l primească. Diana a primit numele Sfântului Apostol Andrei – ca o pecete a neamului românesc în viața cea nouă în Hristos iar Maja, numele Maicii Domnului, Maria, pe care a îndrăgit-o cel mai mult încă de la început”, evocă Pr. Andrei.

Pe lângă cele două lituanience, preotul Andrei Antal a mai oficiat botezul unui francez, unui iranian, unui brazilian și al unui palestinian.

„Astfel, am dus la bun sfârșit lucrarea pe care ne-a încredințat-o Hristos de a ‹boteza toate neamurile în numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh›”, spune preotul din Hemeiuș.

Reamintim că la începutul anului, la Constanța, un tânăr britanic s-a botezat și el ortodox.

 

Processing

Donează pentru R3media

Contribuția ta va ajuta R3media să existe

  • RON *

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

35,300FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate