Fostul premier al României, Victor Ponta, consideră că evenimentele care au dus la căderea sa și alegerea lui Klaus Iohannis ca președinte au făcut parte dintr-un scenariu, care urmărea ca țara noastră să nu ajungă pe drumul Poloniei și Ungariei.
În emisiunea „Marius Tucă Show”, Ponta a spus că parcursul independent al Poloniei și Ungariei nu a fost permis țării noastre.
„Problema reală a României e că am intrat într-un scenariu, făcut de mult și care era doar o inevitabilitate: ca România să nu meargă pe urma altor țări care aveau leadership, pro americani. Acuma îl fac pe Orban pro rus, dar Orban era foarte pro-american. Și-n România nu putem să lăsăm pe unii care gândesc cu mintea lor, care zic că suntem parteneri. Nu se putea”, a spus Ponta.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media
El a mai spus că din acest motiv a fost îndepărtat Crin Antonescu din viața politică, pentru că dacă acesta ar fi ajuns președinte, „nu ar fi făcut ce i s-ar fi spus”. Antonescu a fost înlocuit la șefia PNL de către Klaus Iohannis.
Consecința acestor mișcări este că „România a devenit o colonie”, mai crede Ponta. Tot din acest motiv, doar în România accentul va fi pus pe energia verde, nu precum în Polonia sau Germania. „La noi o să fie doar energie verde pentru că noi suntem proștii clasei”, a spus fostul premier.
În opinia sa, Laura Codruța Koveși, actualul procuror european, va fi candidatul la președinție din partea PNL-USR. Ponta mai crede că în viitorul apropiat, Nicolae Ciucă va fi mazilit din funcția de președinte al PNL.
Coaliția PSD-PNL, denumită USL, condusă de Victor Ponta și Crin Antonescu avea majoritatea absolută în Parlament, în timpul ultimului mandat al președintelui Băsescu. După ce suspendarea președintelui a eșuat, Crin Antonescu a renunțat, surprinzător, la șefia PNL și coaliția s-a spart. Președintele partidului a fost ales, atunci, Klaus Iohannis. Acesta a câștigat și alegerile prezidențiale, în urma unei curse cu Victor Ponta. După primul tur, Ponta avea un avans de 10% în fața lui Iohannis.
Reamintim că Victor Ponta a demisionat din fruntea Guvernului după incendiul de la clubul Colectiv, din București. Atunci, au existat proteste masive împotriva sa, deși nu este clar ce responsabilitate are șeful Guvernului pentru un incendiu la un club privat din Capitală.
Ungurii și polonezii sunt mai aproape de americani decât suntem noi
Aici trebuie să intervin si eu critic.
Din păcate dacă ne uităm pe hartă, Erdogan (care isi apără bine interesele nationale spre deosebire de tâârâtoarele locale) vrea să facă un POD MUSULMAN care să unească Turcia cu turcii din Austria/Germania și are 9% in Bulgaria plus pe viitor la cei 60.000 de turci din Dobrogea se vor adăuga circa 250.000 de musulmani deja naturalisați din 1990 și circa 20.000 care intră anual (din care 10.000 sunt turci).
In 10 ani vom avea 500.000 de musulmani oficiali cu cetățenie și Erdogan pregătea moscheea pentru a marca oficial că România NU mai este un stat national și creștin ci e multikulti și minoritatea musulmană va juca un rol de balama similar UDMR ului. Din păcate noua decisie de aducere a 100.000 de „muncitori” anual (plus migrația ilegală sau de refugiați) vor consacra consolidarea blocului musulman in România, mai ales că in 10 / 20 de ani musulmanii vor deveni o forță redutabilă in Occident și ne vor presa să le acordăm extraprivilegii.
Acestea fiind spuse nu cred că doar moscheea lui Ponta e in joc, că oricum o vor face ăștialalți dacă nu votăm un partid tip Orban care să blochese cu orice preț naturalisarea de musulmani.
Și nu sunt deloc islamofob, imi place curajul musulmanilor de a isi apăra credința și independența față de America aparent democratică dar care nu știu ce naiba tot face că spage an de an câte un stat musulmani din Orient fiind un imperiu genocidar , adevăr pe care numai jeguri morale ca Baconshi sau Paleologu, oameni vânduți, nu vor sî il admită
Imperiul de langa tine te inghite si nu americanii, englezii sau francezii, de la capatul lumii.
Rusii si turcii ne-au biciuit secole si stim ce ne pot aduce. Doar foame.
Daca vrei sa construiesti o moschee ca sa ai o politica externa ” cat de cat independenta” inseamna ca nu stii pe ce lume te afli.
Va rog sa definiti politica externa – cat de cat independenta – in lumea in care ne aflam si în care, se pare, nu mă aflu eu. Mulțumesc
Erați prim ministru când s-a hotărât să punem la conducerea statului oameni fără coloană vertebrală ?În ce perioadă s-a hotărât așa ceva și care era poziția dumneavoastră în guvernarea României ? „NICI O ȚARĂ NU POATE FI CUCERITĂ DECÂT CU COMPLICITATE DIN INTERIOR !” a spus Sun Lao Tzu
Interesant, dar tot nu am uitat va voiai sa ne trantesti o moschee cat juma’ de Bucuresti in Capitala…
Cred că era un semn de apropiere față de Erdogan, un pas spre o politică externă cât de cât independentă. Nu avem moschee, dar nu mai avem nici politică externă.
Cica a fost odata ca niciodata un balaur pe nume Chevron care a vrut sa otraveasca niste pamanturi din imparatia Vasluiului, voind sa extraga gazele de sist de p-acolo, iar oamenii cu preotii in frunte au sarit sa-si apere apele din fantani. Stiti ce functie avea zmeul de Ponta atunci?
Stiu. Dar atunci se protesta împotriva americanilor și iată că s-a putut rezolva ceva. Din 2015, încoace, când s-a mai protestat împotriva străinilor? în stradă, mă refer. Nu de alta, dar acum vor să facă niște centrale atomice experimentale la noi. Deranjează pe cineva? Sunt sigur că da. De ce nu se mai protestează? Cumva pentru că acum totul e controlat de-afară, pe când atunci, nu? Asta e parteneriat (cam ce era atunci) și subordonare.
Sunt de acord cu existenta unei politici externe independente, dar nu cu orice pret.
Altii s-au luptat (poate cu pretul vietii) sa nu se schimbe credinta poporului roman, care e mai importanta, as zice, chiar decat hotarele si avutia tarii..
Daca erau vreo 100.000 musulmani in Bucuresti, poate era un act firesc. Dar asa, el fie invita, fie deschidea poarta spre migrari confesionale.
Pesemne ca nu a fost voia Domnului sa faca asta.
Ar trebui sa bage la cap..El si urmasii.
Si sa nu se mai lamenteze.
Nu s-ar fi schimbat credința românilor cu o moschee în București. Cel mai putin traditional al Romaniei. În București sunt zeci de mii de islamici, DEJA, care se roagă prin dughene improvizate sau pe stadioane. Vă respect, dar cum credeți că un migrant islamic ar pleca din țara lui islamică, să vină în România, știind că e UNA moschee acolo? Nu s-ar duce în Germania sau Franta, unde sunt sute si nivelul de trai e mult ridicat? Gestul ăla avea legătură cu apropierea de Erdogan, nu cu altceva.
Fiind complet la mâna americanilor acum, credința strămoșească e mult în mai siguranță.
Am inteles.
Ideea era ca ar invita oamenii slabi in credinta sa se “alinte” cu alte credinte (mai sunt si cazuri de genul) sau sa se converteasca de tot. Sunt destui dezorientati care in lipsa unei bune povatuiri…tusti la alte culte.
Apoi, prin migratia controlata si fortata (celebrele cote), s-ar mai statornici si pe aici pana la urma asa, pas cu pas (cum ar zice un clasic in viata, detinator de premiu Kalergi)…
In fine. Eu ma bucur ca nu s-a facut…
Si nu le-as pune in contrast.
Are dreptate Ponta in ceea ce zice mai sus, in articol, ca suntem la mana americanilor si ma bucur ca ia pozitie.
Eu doar am remarcat ca asta e unul din punctele sensibile din guvernarea lui…
Mie mi-a lasat, la acea vreme, impresia de smecheras cu spate PSD-ist si atat, prin celebrul lui zambet sfidator…
Nu înțeleg cum construcția unei moschei ar influența oamenii să se convertească la respectiva religie. E ca și cum am spune că numeroasele biserici construite după 89 au adus la credință mai mulți români. Așa a fost?
Pe de altă parte, mărturisesc că nu înțeleg de ce judecăm un politician după cum arată, cum se uită, cum zâmbește, etc. Fiecare face cum vrea, dar mi se par chestiuni pur subiective, fără legătură cu ce-ar trebui să ne uităm. Cred că după criteriul „mutrei”, multe personalități ale istoriei noastre ar fi criticabile.