joi, mai 23, 2024
ACTUALITATEBeny Steinmetz, unul dintre cei mai bogați oameni din Israel, condamnat la...

Beny Steinmetz, unul dintre cei mai bogați oameni din Israel, condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru dosarul „Ferma Băneasa”. Miliardarul evreu era un dușman al lui George Soroș

Oamenii de afaceri Benjamin Steinmetz (FOTO) și Tal Silberstein au primit câte cinci ani de închisoare cu executare, iar Prințul Paul – trei ani și patru luni de închisoare cu executare, în dosarul „Ferma Băneasa”, informează G4Media.

Jurnalistul Dan Andronic, patronul Evenimentului Zilei, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, precizează sursa citată.

Restul inculpatilor din acest dosar au fost achitați, printre aceștia figurând afaceriștii Marius Marcovici și Lucian Mateescu, Gheorghe Sin, secretar general al Academiei de Știinte Agricole din România, și Apostol Mușat, fost primar al comunei Snagov.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Anterior, afaceriștii israelieni Benyamin „Beny” Steinmetz, Tal Silberstein și Moshe Agavi au fost achitați în dosarul retrocedării ilegale a Fermei Băneasa și a pădurii Snagov. Decizia a fost dată de Curtea de Apel Brașov și nu era definitivă.

Potrivit Rise Project, Benjamin Steinmetz, 60 de ani, are o avere de peste două miliarde de dolari și este considerat cel mai bogat om din Israel.

Steinmetz a fost judecat în dosarul privind retrocedarea ilegală a Fermei Băneasa și a unui teren din Snagov, alături de mai multe persoane, printre care Tal Silberstein, Paul al României, Remus Truică și Dan Andronic. Miliardarul israelian a declarat în instanță că investigația face parte dintr-un „război politic”, acuzându-l pe omul de afaceri George Soros pentru finanțarea unei campanii împotriva lui. Soros a fost acuzat în mai multe rânduri de Steinmetz, care controlează în Africa mai multe activități miniere, că îi afectează interesele economice din Guineea, scria profit.ro citând presa din Israel.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

În 2014, Guineea a acceptat un raport ce recomanda ca două concesiuni alocate companiei lui Steinmetz, BGSR, să fie anulate, pentru că au fost obținute prin corupție. BGSR a cerut arbitrarea dosarului. În aprilie 2017, BGSR l-a dat în judecată pe miliardarul George Soros, care a consiliat autoritățile din Guineea, pentru că ar fi încercat să facă să eșueze contractul, manipulând Guvernul din țara africană. Compania a cerut despăgubiri de 10 miliarde de dolari, susținând că Soros a fabricat acuzații împotriva BGSR. „Soros a fost motivat numai de răutate, pentru că nu are interese economice în Guineea”, a scris societatea în plângere.

Reprezentanții miliardarului american au respins acuzațiile drept frivole și un „artificiu disperat de PR menit să distragă atenția de la problemele judiciare ale BGSR în mai multe jurisdicții”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner  și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE