ACTUALITATEFlorin Cîțu: Toate opțiunile sunt pe masă, inclusiv alegeri anticipate. USR a...

Florin Cîțu: Toate opțiunile sunt pe masă, inclusiv alegeri anticipate. USR a plecat de la guvernare și împreună cu cei de la PSD și de la AUR au dat jos un Guvern fără să aibă o soluție

Președintele Partidului Național Liberal, Florin Cîțu, a reiterat luni că așteaptă ca PSD și USR-PLUS să „arate responsabilitate” și să voteze Guvernul minoritar, arătând că în cazul în care cele două formațiuni nu vor susține acest Executiv, singura opțiune sunt alegerile anticipate, potrivit Agerpres.

„PNL a arătat responsabilitate, flexibilitate, dorința de a rezolva această criză politică. A venit și a schimbat mandatul, dintr-un președinte al PNL pentru premier a venit cu un alt candidat. Este ceea ce spuneau cei de la PSD și USR. PSD a spus foarte clar că nu vrea la guvernare, deci nu avem ce discuție să avem cu ei.

USR a plecat de la guvernare și împreună cu cei de la PSD și de la AUR au dat jos un Guvern fără să aibă o soluție. Soluția responsabilă astăzi este să votăm acest Guvern minoritar, asta ar arăta și din partea celor de la USR și de la PSD responsabilitate și că îi interesează românii și nu doar voturile, schemele electorale sau planurile lor electorale și mergem mai departe și ne ocupăm de rezolvarea crizei din România.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Dacă nu, așa cum am spus de fiecare dată, toate opțiunile sunt pe masă, inclusiv alegeri anticipate. (…)

Dacă USR rămâne blocată într-o singură opțiune, nu avem cum să discutăm. Până la urmă, trebuie să facă și USR un pas. Trebuie să vedem acel pas făcut de USR. (…) Toată lumea trebuie să arate responsabilitate. Astăzi, USR arată iresponsabilitate. PNL a făcut un pas important.

Președintele partidului a făcut un pas important, s-a dat la o parte, PNL a venit cu un alt mandat. Unde este responsabilitatea celor de la USR? Să vedem care este concesia pe care o fac cei de la USR.

Astăzi, pentru români, ar trebui să voteze acest Guvern, trecem peste iarnă și putem să discutăm după aceea. (…) Dacă interesul celor de la PSD și USR este să distrugă PNL, eu nu voi permite așa ceva niciodată”, a declarat fostul premier, Florin Cîțu.

Președintele PNL a mai spus că, dacă nu se ajunge la un consens legat de guvernare, singura opțiune ar fi alegerile anticipate.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Este singura opțiune. Se pare că PSD și USR vor anticipate și atunci tot ceea ce am văzut în această perioadă de la PSD și USR au fost doar vorbe goale. (…) Dacă USR vrea doar funcții… pentru că până la urmă așa vedem. USR vrea doar funcții, nu îi interesează binele românilor. Eu am arătat că funcția nu contează pentru mine. PNL a arătat acest lucru.

Am făcut o concesie – am schimbat candidatul pentru premier. USR are șansa să arate românilor că flexibilizează mandatul, votează un Guvern minoritar astăzi, repede rezolvăm această criză și apoi vedem mai departe ce se întâmplă, cum refacem coaliția. Avem câteva luni de discutat. Sunt multe lucruri de discutat. Se reface așa, peste noapte, doar cum vrea USR… Este imposibil”, a precizat Florin Cîțu.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate