ACTUALITATEFacebook va începe să ne întrebe: E prietenul tău extremist?

Facebook va începe să ne întrebe: E prietenul tău extremist?

Facebook începe să avertizeze unii utilizatori că ar fi putut vedea „conținut extremist” pe site-ul de socializare, a declarat compania joi.

Capturile de ecran distribuite pe Twitter au arătat o notificare prin care unii utilizatori erau întrebați dacă  „Sunteți îngrijorat că cineva pe care îl cunoașteți devine extremist?” și o alta care a alertat utilizatorii că „este posibil să fi fost expus recent la conținut extremist dăunător”. Ambele au inclus link-uri pentru „obține asistență”, informează Novinite.com

Cea mai mare rețea de socializare din lume a fost mult timp sub presiunea parlamentarilor și a grupurilor pentru drepturile civile pentru a combate extremismul pe platformele sale, inclusiv mișcările interne americane implicate în revolta din Capitolul din 6 ianuarie când grupurile care susțineau fostul președinte Donald Trump au încercat să oprească Congresul SUA de la certificarea victoriei lui Joe Biden la alegerile din noiembrie.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Facebook a declarat că micul test, care se află doar pe platforma sa principală, se desfășoară în Statele Unite ca pilot pentru o abordare globală de prevenire a radicalizării pe site.

„Acest test face parte din activitatea noastră mai extinsă de evaluare a modalităților de a furniza resurse și asistență persoanelor de pe Facebook care ar putea fi angajate sau au fost expuse la conținut extremist sau ar putea cunoaște pe cineva care este în pericol”, a declarat un purtător de cuvânt al Facebook.

Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...