ACTUALITATETurcia: Președintele Erdogan acuză SUA de genocid împotriva amerindienilor

Turcia: Președintele Erdogan acuză SUA de genocid împotriva amerindienilor

În timpul unui interviu televizat, președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a acuzat Statele Unite ale Americii de genocid împotriva amerindienilor. Declarația a fost făcut în contextul în care președintele SUA, Joe Biden, a recunoscut genocidul armean făcut de otomani.

„Nici măcar nu trebuie să-i menționez, ceea ce s-a întâmplat cu amerindienii este foarte clar”, a spus Erdogan, cu referire la modul în care coloniștii europeni i-au tratat pe nativii americani, potrivit AlJazeera.

În același timp, Azerbaidjan a criticat declarația lui Joe Biden, în timp ce Armenia a salutat-o. De asemenea, Erdogan a contestat numărul morților din 1915, spunând că aproximativ 150.000 de oameni au fost omorâți, în vreme ce Armenia susține că bilanțul se ridică la 1,5 milioane de morți. „Au exagerat adăugând un zero la final”, a comentat Erdogan.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Turcia recunoaște că mulți creștini armeni care trăiau în Imperiul Otoman au fost omorâți în timpul luptelor cu otomanii, în Primul Război Mondial, dar contestă cifrele și neagă că ar fi fost vorba de crime orchestrate sau de genocid, precizează Publika.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 22.233 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Alătură-te R3media și pe Telegram

Pentru că știm cât de important este să primești cât mai ușor știrile și informațiile de care ai nevoie, te invităm să accesezi canalul...

Articole relaționate

Cele mai citite