ACTUALITATETurcia: Președintele Erdogan acuză SUA de genocid împotriva amerindienilor

Turcia: Președintele Erdogan acuză SUA de genocid împotriva amerindienilor

În timpul unui interviu televizat, președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a acuzat Statele Unite ale Americii de genocid împotriva amerindienilor. Declarația a fost făcut în contextul în care președintele SUA, Joe Biden, a recunoscut genocidul armean făcut de otomani.

„Nici măcar nu trebuie să-i menționez, ceea ce s-a întâmplat cu amerindienii este foarte clar”, a spus Erdogan, cu referire la modul în care coloniștii europeni i-au tratat pe nativii americani, potrivit AlJazeera.

În același timp, Azerbaidjan a criticat declarația lui Joe Biden, în timp ce Armenia a salutat-o. De asemenea, Erdogan a contestat numărul morților din 1915, spunând că aproximativ 150.000 de oameni au fost omorâți, în vreme ce Armenia susține că bilanțul se ridică la 1,5 milioane de morți. “Au exagerat adăugând un zero la final”, a comentat Erdogan.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Turcia recunoaște că mulți creștini armeni care trăiau în Imperiul Otoman au fost omorâți în timpul luptelor cu otomanii, în Primul Război Mondial, dar contestă cifrele și neagă că ar fi fost vorba de crime orchestrate sau de genocid, precizează Publika.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...