ACTUALITATEFacebook aplică reguli mai puțin stricte pentru postările a aproape 6 milioane...

Facebook aplică reguli mai puțin stricte pentru postările a aproape 6 milioane de politicieni și vedete

Platforma de socializare Facebook a creat o modalitate aparte de moderare a conținutului pentru aproximativ 5,8 milioane de personalități. Programul XCheck permite un sistem de publicare a postărilor fără a fi introduse filtre speciale, arată o investigație realizată de Wall Street Journal, citată de Mediafax.

Există chiar un grup de moderatori instruiți în acest sens, diferit de cel care se ocupă de conținutul publicat de celelalte conturi. Conform sursei citate, doar 10% din postările persoanelor „importante” au fost cu adevărat examinate.

Facebook a răspuns anchetei, susținând că raportul citează problemele din trecut, cărora le caută o soluție, reamintind angajamentul platformei de a găsi soluția corectă între moderare, acuratețe și viteză de partajare.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Articolul arată că între persoanele „avantajate” de programul XCheck s-ar număra și fotbalistul brazilian Neymar Jr. (PSG) sau fostul președinte american, Donald Trump.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...