joi, septembrie 21, 2023
ACTUALITATEMeciul unei națiuni: Moldova - România, la Chișinău

Meciul unei națiuni: Moldova – România, la Chișinău

Echipa națională de fotbal a României va disputa un meci aparte: tricolorii se vor deplasa peste Prut, în Moldova, unde vor disputa o partidă amicală, informează un comunicat de presă.

Meciul este programat pentru 20 noiembrie, pe stadionul Zimbru. Suporterii români au lansat în acest context o campanie de promovare a amicalului, sub sloganul „Meciul unei națiuni”, iar pe rețelele de socializare deja se discută intens despre amicalul frăției.

Evenimentul se anunță a fi o adevărată sărbătoare a susținătorilor cauzei Uniri Basarabiei cu România, având în vedere că suporterii s-au aflat de-a lungul timpului printre principalii promotori ai unionismului, prin afișarea de mesaje și prin scandări pro-Unire atât la meciurile de club, cât și la ale naționalei.

România și Republica Moldova au jucat până în prezent doar în meciuri amicale. Primul dintre acestea a avut loc pe 1 iunie 1996, la București.

Atunci, tricolorii s-au impus cu 3-1, prin golurile marcate de Dan Petrescu și Gică Popescu (2). Interesant, meciul a fost arbitrat de un…ucrainean.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

3 COMENTARII

  1. Un moment care ar putea fi folosit inteligent pentru Unire.
    SRI si SIE ar face bine sa ajute si natia romana, nu numai pe straini.

    • Ce vorbă-i asta? Cum să ofensăm Rusia într-un asemenea hal? Pai degeaba au tot bătut apropouri și ne-au amenințat? Dacă dau cu nucleara? Practic ne-am căuta-o cu lumânarea, zău. Nu, stăm cuminți în banca noastră. Le dăm Transnistria întâi și pe urmă. Și pe urmă Găgăuzia. Și pe urmă. De fapt oricum le e mai bine cu Rusia, românii sunt fașâști și naziști și naționaliști, ori tocmai împotriva ăstora luptă armata eliberatoare ca să salveze europenii incurabili.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate