marți, decembrie 5, 2023
ACTUALITATEEXCLUSIVITATE | Vlăduț Simionescu, singurul judoka de la categoria grea care ține...

EXCLUSIVITATE | Vlăduț Simionescu, singurul judoka de la categoria grea care ține steagul sus pentru România: „Acesta e obiectivul suprem!” / Încep mondialele de judo

Vlăduț Simionescu este judocanul de la categoria grea care ține în continuare steagul sus pentru România. Pentru sportivul în vârstă de 32 de ani urmează Mondialul din Uzbekistan, care va fi găzduit la Tashkent, în perioada 6-13 octombrie 2022.

Vlăduț Simionescu a reprezentat România la mai multe ediții ale Jocurilor Olimpice, iar pe una a ratat-o „la mustață”. A fost singurul judoka „greu” din țara noastră care a ținut prim-planul pe tatami, iar în această toamnă va intra în cursa pentru o nouă medalie la Mondial.

„Săptămâna viitoare plec la un stagiu de pregătire în Ungaria, de zece zile, special pentru Campionatul Mondial de Judo, din Uzbekistan.

Pentru participare, condiția este să fii în top 100 mondial. Până acum s-au înscris 28 de sportivi.

Cei mai importanți sportivi s-au înscris, majoritatea celor prezenți de la Jocurile Olimpice au confirmat. Nu am văzut până acum vreun japonez înscris, dar mai este timp”, a declarat sportivul, pentru R3media.

Judocanul legitimat la CS Politehnica Iași a trecut cu antrenamentele la nivelul următor, pentru maximizarea șanselor de reușită.

„Mă antrenez mult mai corect, urmez diverse antrenamente, mult mai specifice, mai adaptate sportului pe care-l fac. Am făcut mai mult cardio, antrenamentele nu mai sunt standard. Sunt mai complexe, au fost ajustate pentru a crește viteza, echilibrul și forța”, a mai transmis Vlăduț Simionescu.

Jocurile Olimpice din 2024, „obiectivul suprem” al lui Vlăduț Simionescu

Vlăduț Simionescu este unul dintre cei mai grei sportivi de la categoria +100 de kilograme. La 32 de ani și aproape 1.90 metri înălțime cântărește peste 150 de kilograme.

Olimpicul Simionescu speră să ajungă și la Olimpiada de la Paris, din 2024 și să facă o figură frumoasă.

„La categoria grea poți avea o viață mai lungă în sport. Contează refacerea, viața extrasportivă, alimentația, medicația, antrenamentul, psihicul, sunt multe aspecte. Cu cât ții mai mult cont de ele și le sincronizezi așa cum trebuie, cu atât mai mult îți poți prelungi cariera de sportiv profesionist”, a mai punctat Vlăduț Simionescu.

Cucerirea unei medalii la Jocurile Olimpice reprezintă marele vis al judocanului de la Iași. În 2016, înainte de Rio, a avut mare ghinion. S-a accidentat grav. A suferit o fractură de ligament încrucișat. De asemenea, și alte accidentări l-au pus pe masa de operație și astfel, a ratat o serie de competiții importante.

„Acesta este obiectivul suprem (n.r. – calificarea la Jocurile Olimpice din 2024), de aceea continui. Am noroc de o echipă foarte bună, de antrenori, de suport medical, kinetoterapie. Sper să nu mă accidentez și să reușesc ceea ce mi-am propus”, a mai dezvăluit Vlăduț Simionescu.

În ultimii 30 de ani, numărul de sportivi componenți ai delegației române la Jocurile Olimpice a scăzut de la o ediție la alta.

Ungaria, investiții masive și în judo

Nu doar în fotbal sau în natație ne-au devansat maghiarii.

Sportivul de la Iași, care se antrenează și în București, este nevoit să plece uneori în turnee de pregătire în Ungaria. Și în acest sport, în țara noastră, investițiile sunt destul de mici comparativ cu cele din statul condus de către Viktor Orban.

„Și la judo stau (n.r. – maghiarii) mai bine decât noi. Au făcut investiții majore în săli de sport, în antrenori, vine din spate o generație bună”, a mai dezvăluit Simionescu.

Palmaresul lui Vlăduț Simionescu

Rezultate naționale

Campionatul Național de Seniori – 11 medalii aur – 5 medalii argint – 3 medalii bronz;

Campionatul Național U23 – 2 medalii aur – 1 medalie argint – 1 medalie bronz;

Rezultate naționale: Campionatul Național de juniori – 1 medalie aur – 2 medalii bronz.

Rezultate internaționale

Jocurile Olimpice Londra 2012 locul 9;

Jocurile olimpice Tokyo 2020 locul 9;

Multiplu medaliat cu aur,argint și bronz la turnee de Cupa Mondiala și Cupa Europeană;

Medalie argint Campionatul European U23;

Medalie de bronz Campionatul European u20;

Dublu medaliat cu bronz Campionatul Mondial Universitar;

Multiplu medaliat cu argint și bronz la turnee de Grand Slam;

Multiplu medaliat cu argint și bronz la turnee de Grand Prix.

În prezent, Simionescu ocupă locul 18 în ierarhia mondială, e singurul român din top 100. Multiplul campion mondial Teddy Riner este pe locul 11, iar georgianul Guram Tushishvili, campionul olimpic de la ultima ediție, e pe poziția a 3-a. Lider mondial e Temur Rakhimov, din Tadjikistan.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate