ACTUALITATEEpiscopul Macarie, al Europei de Nord: De prea multe ori ne complacem...

Episcopul Macarie, al Europei de Nord: De prea multe ori ne complacem în păcate și fărădelegi, de prea multe ori ne anesteziem cu plăcerile facile ale lumii și ne îmbătăm cu senzualitatea, evadând în virtualitate

PS Macarie, Episcopul românilor din Europa de Nord, a vorbit în ziua praznicului Înălțării Sfintei Cruci despre nevoia creștinilor de a privi cu atenție la ce se întâmplă în jurul lor, în contradicție cu evadarea în lumea virtuală, informează siteul oficial al Episcopiei Scandinaviei.

„Mântuitorul Iisus Hristos ne îndeamnă neîncetat să ne asumăm crucea. Iată, în aceste vremuri grele, prea puțini dintre noi ne asumăm crucea vieții. De prea multe ori ne complacem în păcate și fărădelegi, de prea multe ori ne anesteziem cu plăcerile facile ale lumii și ne îmbătăm cu senzualitatea, evadând în virtualitate. Ne lăsăm răpiți cu mintea și cu ochii în acest cer virtual, devenind orbi la tot ceea ce se întâmplă împrejurul nostru și, mai cu seamă, înlăuntrul nostru”, a spus el la slujba oficiată la Stockholm, pe 14 septembrie.

La finalul slujbei, ierarhul a rostit o rugăciune învățată de la bunica sa, Parascheva.

„Sfântă Cruce, armă tare,
Feri-mă de supărare;
Sfântă Cruce, armă dulce,
Fii cu mine încotro m-oi duce;
Sfântă Cruce a lui Hristos,
Să-mi fii mie de folos.
Cruce-n casă, cruce-n masă,
Cruce în toți patru cornuri de casă.
Dumnezeu îi cu noi la masă,
Maica Sfântă-i la fereastră,
Îngerii împrejur de casă,
Maica Sfântă îi cu poala întinsă
Și pe noi toți ne cuprinsă.
Cruce în patul nost,
Dumnezeu îi la capul nost,
Dumnezeu ne-o apărat,
De vrăjmașul necurat,
De șarpele înveninat,
De iadul întunecat.
Cruce Sfântă, trezește-mă,
Maică Sfântă, acoperi-mă,
Înger bun, păzește-mă,
Doamne, mântuiește-mă. Amin.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 16.620 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Alătură-te R3media și pe Telegram

Pentru că știm cât de important este să primești cât mai ușor știrile și informațiile de care ai nevoie, te invităm să accesezi canalul...

Articole relaționate

Cele mai citite