ACTUALITATEEpiscopul Macarie, al Europei de Nord: De prea multe ori ne complacem...

Episcopul Macarie, al Europei de Nord: De prea multe ori ne complacem în păcate și fărădelegi, de prea multe ori ne anesteziem cu plăcerile facile ale lumii și ne îmbătăm cu senzualitatea, evadând în virtualitate

PS Macarie, Episcopul românilor din Europa de Nord, a vorbit în ziua praznicului Înălțării Sfintei Cruci despre nevoia creștinilor de a privi cu atenție la ce se întâmplă în jurul lor, în contradicție cu evadarea în lumea virtuală, informează siteul oficial al Episcopiei Scandinaviei.

„Mântuitorul Iisus Hristos ne îndeamnă neîncetat să ne asumăm crucea. Iată, în aceste vremuri grele, prea puțini dintre noi ne asumăm crucea vieții. De prea multe ori ne complacem în păcate și fărădelegi, de prea multe ori ne anesteziem cu plăcerile facile ale lumii și ne îmbătăm cu senzualitatea, evadând în virtualitate. Ne lăsăm răpiți cu mintea și cu ochii în acest cer virtual, devenind orbi la tot ceea ce se întâmplă împrejurul nostru și, mai cu seamă, înlăuntrul nostru”, a spus el la slujba oficiată la Stockholm, pe 14 septembrie.

La finalul slujbei, ierarhul a rostit o rugăciune învățată de la bunica sa, Parascheva.

„Sfântă Cruce, armă tare,
Feri-mă de supărare;
Sfântă Cruce, armă dulce,
Fii cu mine încotro m-oi duce;
Sfântă Cruce a lui Hristos,
Să-mi fii mie de folos.
Cruce-n casă, cruce-n masă,
Cruce în toți patru cornuri de casă.
Dumnezeu îi cu noi la masă,
Maica Sfântă-i la fereastră,
Îngerii împrejur de casă,
Maica Sfântă îi cu poala întinsă
Și pe noi toți ne cuprinsă.
Cruce în patul nost,
Dumnezeu îi la capul nost,
Dumnezeu ne-o apărat,
De vrăjmașul necurat,
De șarpele înveninat,
De iadul întunecat.
Cruce Sfântă, trezește-mă,
Maică Sfântă, acoperi-mă,
Înger bun, păzește-mă,
Doamne, mântuiește-mă. Amin.”

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...