ACTUALITATEElveția: Mii de recruți încep serviciul militar la domiciliu. Le Temps: Apariţia...

Elveția: Mii de recruți încep serviciul militar la domiciliu. Le Temps: Apariţia militarului de canapea

Armata elveţiană a decis ca mai multe mii dintre recruţii săi să-şi înceapă serviciul militar la domiciliu, în contextul pandemiei, informează AFP, citată de ȘtiriTVR.ro.

În acest an, circa 15.000 de tineri urmează să-şi efectueze serviciul militar. Însă, circa 5.000 din cei 15.000 de recruţi din acest an îşi vor începe instrucţia de acasă timp de trei săptămâni, înainte de a putea să intre la rândul lor în cazărmi.

Un fel „teleserviciu militar” sau aşa cum a titrat ironic cotidianul Le Temps din Lausanne „Apariţia militarului de canapea”.

„Este destul de nou în aceste vremuri de pandemie este soluţia ideală care se impune”, a spus Daniel Reist, purtător de cuvânt al armatei elveţiene, potrivit sursei citate.

Acesta a precizat că recruții au primit programa, compusă din module pe care trebuie să le efectueze acasă, ceea ce este o muncă teoretică, pe ecran. Recruţii trebuie să studieze funcţionarea armei lor de serviciu, cursuri despre arme bacteriologice şi chimice, regulamente militare şi de protecţie sanitară.

În plus, printr-o aplicaţie specifică sunt de asemenea prevăzute patru ore de antrenament sportiv săptămânal.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate