ACTUALITATEElveția: Mii de recruți încep serviciul militar la domiciliu. Le Temps: Apariţia...

Elveția: Mii de recruți încep serviciul militar la domiciliu. Le Temps: Apariţia militarului de canapea

Armata elveţiană a decis ca mai multe mii dintre recruţii săi să-şi înceapă serviciul militar la domiciliu, în contextul pandemiei, informează AFP, citată de ȘtiriTVR.ro.

În acest an, circa 15.000 de tineri urmează să-şi efectueze serviciul militar. Însă, circa 5.000 din cei 15.000 de recruţi din acest an îşi vor începe instrucţia de acasă timp de trei săptămâni, înainte de a putea să intre la rândul lor în cazărmi.

Un fel „teleserviciu militar” sau aşa cum a titrat ironic cotidianul Le Temps din Lausanne „Apariţia militarului de canapea”.

„Este destul de nou în aceste vremuri de pandemie este soluţia ideală care se impune”, a spus Daniel Reist, purtător de cuvânt al armatei elveţiene, potrivit sursei citate.

Acesta a precizat că recruții au primit programa, compusă din module pe care trebuie să le efectueze acasă, ceea ce este o muncă teoretică, pe ecran. Recruţii trebuie să studieze funcţionarea armei lor de serviciu, cursuri despre arme bacteriologice şi chimice, regulamente militare şi de protecţie sanitară.

În plus, printr-o aplicaţie specifică sunt de asemenea prevăzute patru ore de antrenament sportiv săptămânal.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...