marți, noiembrie 28, 2023
ACTUALITATEEfectele noilor măsuri fiscale. Peste 100.000 de contracte part-time au fost REZILIATE....

Efectele noilor măsuri fiscale. Peste 100.000 de contracte part-time au fost REZILIATE. În doar 7 zile s-au pierdut 15% din total

În ultima săptămână s-au desființat 108.000 de contracte part-time, potrivit datelor obținute de la Inspecția Muncii, adică aproape 15% din numărul total al contractelor de acest fel înregistrate în România, informează Euronews.

Patronii unor firme mici au recurs la această soluție din cauza suprataxării contractelor part-time, care a intrat în vigoare luni. Consultanții fiscali atrag atenția că sunt situații în care toți angajatorii unei persoane care are mai multe contracte part-time trebuie să plătească taxe majorate.

În acest moment, în România au rămas mai puțin de un milion de contracte cu timp parțial, 958, mai exact. În urmă cu exact o săptămână erau active 1 milion 103 mii aproape. Antreprenorii mici nu au putut susține în toate cazurile creșterea contribuțiilor pentru astfel de contract. Marius este patronul unei firme de curățenie din Capitală, iar până la 1 august avea angajate 27 de femei de serviciu, care munceau patru ore pe zi. A dat afară 15 dintre ele.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

 

„Le va fi foarte greu să își găsească un loc de muncă, adică aveau copii la grădiniță, la școală, adică le va fi foarte greu să își găsească un program de opt ore. Un calcul simplu: dacă mai bine de 10 persoane care au avut o normă de lucru de patru ore, lucrând de la 6 la 10, au fost date afară, cel puțin în societatea mea, statul român a pierdut 1.000 de euro.”, a spus Marius Oprea, antreprenor firmă curățeni, pentru Euronews.

„Am primit semnale din comerțul cu amănuntul, magazinele rurale, unde persoanele respective lucrează câte jumătate de zi, pentru că mai au treabă și în gospodărie. Prin urmare, la nivel de țară, mai ales în zonele rurale, sunt astfel de contracte, care nu erau forme de evitare de a plăti taxele, ci, pur și simplu, așa își desfășoară acele persoane activitatea”, spune Dan Manolescu, președintele Camerei Consultanților Fiscali.

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, spune că această măsură va limita munca la negru, pentru că acele persoane care sunt plătite cu două ore oficial nu trăiesc din suma respectivă.

Reamintim că partidul AUR a cerut Avocatului Poporului să sesizeze CCR în cazul Ordonanței privind modificarea Codului Fiscal.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

  1. Nu degeaba avem noi imnul “Desteapta romane”
    In fiecare an introduc tot felul de legi in detrimentul poporului roman. Si nimeni nu doreste sa iasa.
    Inseamna ca este bine in tara ce pot sa zic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate