Ministerul Educației a anunțat că nu se pune problema ca școala să înceapă pe 11 ianuarie, dar PRO TV a aflat că există totuși un plan pentru ca elevii să se întoarcă în bănci pe 8 februarie.
Nimeni nu știe ce cuprinde acest „plan” și ce se poate schimba în trei săptămâni, astfel încât ce nu se poate pe 11 ianuarie, să se poată pe 8 februarie.
În orice caz, școala online este un dezastru, iar copiii trebuie să revină în bănci. Fiecare zi în care Guvernul ține copiii cu ochii în ecrane este o zi pierdută, iar decizia de a nu trimite copiii la școală este pur și simplu criminală.
În condițiile în care mii de oameni s-au înghesuit și se înghesuie la munte, la petreceri de Anul Nou și de Crăciun și se vor înghesui în continuare, ce motivație mai poate exista pentru a nu permite unor copii să se ducă la școală? Oricum în sălile de clasă e mai puțin aglomerat decât a fost în mall-uri în ultimele două săptămâni. Adică, la petreceri și la shopping putem merge, dar la școală ba?
În mediul rural școlile trebuie deschise imediat. Cazurile de infecție la țară sunt rare, iar copiii sunt oricum puțini. Acolo se pot amenaja foarte ușor clasele astfel încât copiii să nu stea prea aproape unul de altul. De ce să fie chinuiți în fața unui ecran? Poate fără semnal, iar destui poate n-au nici curent electric.
Părerea mea este că motivul real pentru care nu se deschid școlile este constituit de refuzul profesorilor. Și este (încă) o notă proastă pentru această categorie socială. Ceea ce-am spus în scrisoarea deschisă adresată profesorilor rămâne valabil și azi: cui îi e teamă, să nu se ducă la școală, să ceară ieșirea la pensie, dar în niciun caz să nu sacrifice viitorul copiilor noștri stând acasă pe banii…noștri. Culmea tupeului, nu doar că unii vor să stea acasă pe banii altora, dar se arată revoltați și pentru că nu li se măresc salariile!