EDUCAȚIEMinistrul Educației spune că școlile nu se vor redeschide pe 11 ianuarie....

Ministrul Educației spune că școlile nu se vor redeschide pe 11 ianuarie. PRO TV afirmă că autoritățile lucrează la un plan pentru revenirea elevilor la școală pe 8 februarie

Noul Ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că termenul de 11 ianuarie pentru revenirea elevilor la școală este prea timpuriu.  El afirmă că Ministerul își dorește redeschiderea cât mai grabnică a sălilor de clasă.

„Pe 11 ianuarie mi se pare mult prea scurt. Pe 11 ianuarie e termenul dintr-un calendar care a fost construit cu multe luni de zile în urmă.

Ministerul Educației, instituțional, își dorește redeschiderea cat mai grabnică a școlilor, în măsura în care situația epidemiologică o va permite. Revenirea la școală se va face ținând seama și de ceea ce vor face alte state care se confrunta cu aceeași problemă”, a spus Sorin Cîmpeanu la PRO TV.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner  și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Sursa citată precizează că există un plan la nivelul Ministerului Educației, conform căruia școala s-ar putea deschide pe 8 februarie, în prima zi a noului semestru.

Astfel, primii care ar reveni în bănci ar fi copiii de la grădiniță și din cei clasele primare. De asemenea, responsabilii din educație consideră că este absolut necesar să revină în bănci și elevii din clasele a VIII-a și a XII-a, anii terminali, dar și elevii din mediul rural care nu au avut acces la online.

Un barometru realizat online la finalul anului trecut arăta că majoritatea elevilor doresc revenirea la școala clasică, aceștia reclamând și diferite probleme din cauza cursurilor online prelungite.

Un sondaj realizat de către sindicatele din Învățământ a relevat că majoritatea absolută a profesorilor dorește redeschiderea școlilor cât mai curând cu putință.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...