sâmbătă, aprilie 13, 2024
ACTUALITATEDrama războiului: Un tânăr ucrainean luptă împotriva tatălui său

Drama războiului: Un tânăr ucrainean luptă împotriva tatălui său

Un soldat ucrainean luptă încă de la începutul odiosului război din Ucraina împotriva propriului său tată. Mesajele dintre cei doi sunt edificatoare, ele rezumă drama familiilor de ucraineni care sunt divizate în două tabere diametral opuse, informează Libertatea.

La începutul războiului, Artur, un tânăr de 27 de ani, și-a contactat familia, ca alți milioane de cetățeni ucraineni îngrijorați de drama ce se abătea asupra lor. Totuși, situația era cu totul diferită, tatăl său fiind colonel în forțele separatiste pro-ruse din Estul Ucrainei. „Nenorociților!”, scria în textul adresat tatălui său. „Nu ridicați o armă. Kievul va cădea imediat”, i-a răspuns tatăl său.

Imediat după invazia rusă în Ucraina, Artur s-a înrolat ca voluntar în armata ucraineană, participând la bătălia pentru apărarea Kievului, precum și la contraofensiva din nordul și estul Ucrainei. În tot acest timp, tatăl său s-a aflat de partea celeilalte tabere beligerante, aflându-se în Donetsk-ul ocupat de forțele separatiste. „Ne aflăm literalmente de părți opuse ale liniei frontului. Dar numai unul dintre noi luptă pentru cauza corectă”, le-a spus Artur jurnaliștilor.

În cele 10 luni de război, tatăl și fiul au păstrat legătura prin mesaje. După ce majoritatea trupelor ruse fuseseră respinse în apropierea Kievului, Artur a început să își ironizeze tatăl, dar acesta a continuat să creadă că Rusia își va reveni, îndemnându-l să dezerteze. Aceiași a fost atitudinea lui Oleg și după aflarea victimelor masacrului de la Bucha, fiind expus la propaganda rusă, spre dezamăgirea fiului.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE