duminică, iulie 14, 2024
ACTUALITATEDragoș Damian, CEO Terapia Cluj: România nu mai datorează nimic nimănui. Datoria...

Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: România nu mai datorează nimic nimănui. Datoria către UE a fost plătită. PIB-ul Uniunii Europene nu ar fi fost același dacă România nu s-ar fi dezindustrializat, devenind un rai pentru importurile din Uniunea Europeană

Dragoș Damian, CEO al Terapia Cluj, spune că România nu mai are nicio datorie către Uniunea Europeană.

Într-un editorial publicat pe Monitorul de Cluj, Damian afirmă că România a datorat mult Uniunii Europene, dar între timp, datoria s-a plătit.

„Îi datorăm enorm Uniunii Europene, dar când o să știm că datoria a fost plătită?

11 fotbaliști ai Naționalei, 50 de mii de români de pe Allianz Arena și 6 milioane de români care muncesc în Uniunea Europeana au atitudinea și mentalitatea care transmite că datoria a fost plătită. Am primit enorm de la Uniunea Europeană însă PIB-ul Uniunii Europene nu ar fi fost același dacă în fabrici, șantiere de construcții, ferme agricole, spitale, școli, hoteluri și restaurante nu ar fi muncit români. PIB-ul Uniunii Europene nu ar fi fost același dacă România nu s-ar fi dezindustrializat, devenind un rai pentru importurile din Uniunea Europeană. PIB-ul Uniunii Europene nu ar fi fost același daca românii care muncesc acolo nu ar fi trimite bani acasă, un calcul simplu arată că dacă 6 milioane de români trimit în țară 500 de Euro pe lună, se strâng 36 de miliarde de Euro pe an – bani care intră în consum și din care marea majoritate se întorc la firmele din Uniunea Europeană”, a scris Damian.

Omul de afaceri consideră că atitudinea românilor din meciul cu Ucraina de la Euro arată că România este o forță și că nu mai datorează nimic, nimănui.

„Cei 11 fotbaliști ai naționalei, cei 50 de mii de români de pe Allianz Arena și cei 6 milioane de români care muncesc în Uniunea Europeană le spun noilor lideri care vor conduce România începând din 2025 că datoria a fost plătită. Este momentul pentru o mare schimbare de atitudine și de mentalitate în rândul politicienilor, fără extremist, fără naționalism, fără suveranism dar având conștiința împăcată că datoria a fost plătită. Avem nevoie de politicieni care să nu mai sară în sus când Uniunea Europeană le cere să sară. Care să nu uite să întrebe ce primim la schimb atunci când ni se cere ceva. Care să nu accepte să mai fim păcăliți așa cum am fost păcăliți cu Schengen. Care să ceară răspicat funcții în instituțiile Uniunii Europene pentru a lua decizii și în interesul românilor.

Am ajuns o forța în Uniunea Europeană și a venit timpul să ne comportăm ca atare. A venit momentul să spunem răspicat Uniunii Europene că datoria României a fost plătită și că așteptam sa fim tratați cu adevărat ca un membru cu drepturi egale”, a concluzionat Damian.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. Nu înțeleg de ce zice că fără naționalism și fără suveranism. Le zice bine până la afirmația asta. Dimpotrivă, avem nevoie de cât mai mult naționalism și suveranism. Românii nu mai trebuie să stea în genunchi în fața Europei. Trebuie să avem mândrie națională. Ura față de România alimentată de presa globalistă și de intelectualii de stânga și de ”centru dreapta modern” trebuie descurajată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE